Dagbok
 

17 Juni
I veckan blev Ammie klar med jägarexamen, nu är det mer praktisk erfaren het vi arbetar med.

Vi har testat våran husvagn och bott uppe på jaktmarken, funkat bra men vi är lite ovana. Fram för mer erfarenhet :-D

I helgen åker vi till Gålö för start på Unghundsderbyt och WT, så håll alla tummar å tassar för oss.

 
25 Maj
Oj det råkade bli en tur till till Åland, denna gång för utställning med hela gänget.

Hector tog sitt Finska Cert nu behövs det bara en jaktmerit för att få ut championatet, så det jobbar vi på nu.
Han fyllde 3år den 17 maj våran finaste kille <3

 
3 Maj
Våren har varit lite på sparlåga då Ammie gått jägarexamensutbildning.

30 april tog vi en liten tur till Åland och startade på anlagsprov för retriever och Zoe klarade det hela galant :-D

Lite vänstervarv har det också blivit, resultaten kan du se på resultatsidan.

 
1 Januari

Gott Nytt År alla släkt och vänner.

Vi har följt traditionerna och firat nyår i Långtora med kära vänner med god mat och dryck.
Med oss hade vi Kira, Zoe, Puma och valpen Rex. Vi började med en tur till gropen så 14 hundar av olika färg, ras och storlek fick springa av sig. Rex fick ta sin tupplur i bilen under tiden <3  Sedan blev det lunch och lite planer för 2022, nu har vi lite att se fram emot, hoppas covid flyttar under våren så lite tävlingar kan komma igång igen. Vilken härlig liten valp vi har, så enkel och lättsam <3 han går in i huset och möter lite nya olika hundar av olika storlek och bara är, han är så språksäker och inlyssnande, han hälsar fint på de äldre hundarna <3 Till nyårsupé blev det råbiff med cider, mix grill med Amarona vin och mudslide shake ala Marianne till dessert. Tolvslaget var det nog ingen hund som öppnade ögonen. Att sova på nytt ställe var inget Rex eller de andra hundarna brydde sig så mycket i <3

Våra egna mål och planer för hundarna börjar ta form, sedan får vi väl se vad som händer med Coroinan. 

Välkommet 2022 vi hoppas på ett bra hundår!

 

Gott Nytt År!!

 
31 December
Summering 2021

Fortsatt Coronaläge med färre aktiviteter och träningar. Alla tävlingar är inställda fram till maj.

Vi inleder dock året med fortsatt inomhusträning en kväll i veckan med fokus på följsamhet, stadga, styrka och balans samt lite rallylydnad.

När restriktionerna lättade var vi på lite utställningar, Theia har fått entrea ringen som veteran, slutade som BIS Veteran. Puma med systrar visade sig och slutade som BIS uppfödaregrupp. Både Hector och Phebe har visat sig i vänstervarv med CK och fina kritiker.

Kira klarade certifiering till vårdhund och Puma lämplighetstestet, vi är så stolta över våra sociala tjänstehundar. Även Zoe´s syster Lava klarade lämplighetstesten och är under utbildning.

Kira tog pris på B-prov ett 3:e pris på vårprovet och ett 2:a pris på höstprovet. Zoe, Vincent och Hector tog titeln RLD N, Hector tog sista förstapriset i viltspår och fick championatet i viltspår, SE VCH.

Tyvärr blev det inget Crufts i år och våra kvalificeringar för 2021 brinner inne och gäller inte för år 2022.

Vi startade på flatmästerskapet med lite olika blandade resultat, trevlig upplevelse och härlig samvaro. Det är mycket som kan hända i tävlingssituationen, som när domaren säger f-n det där ser riktigt bra ut, full pott!! Strax efter stannar hunden lägger ner dummyn och dricker vatten..... 0 poäng

Vi har hunnit med lite jakt men med tanke på det nya varg reviret på jaktmarken så känns det inte lite tryggt där längre.

Vi fick den stora äran att vara med som domare på goldenspecialen i Filipstad, vilken miljö, vilken mat och inte minst vilken tävling och så kul att få träffa alla människor. Toppen arrangemang, hatten av!

Vi har fått kennelns egna fotomodeller i Diva och dotterna Nikki som fotades för IF försäkringar, hårt och tufft arbete men väldigt rolig erfarenhet.

Kennelns valpar 2020 har varit på röntgen, Tack snälla ni som gör detta både för våra raser flat och golden´s skull, för de enskilda individernas skull och inte minst för våran skull som uppfödare, TACK!

Vi har haft valpar under året och hälsar alla nya Dragontorpare varmt välkomna till oss <3 Hoppas vi kan ses under 2022, som vi hoppas blir ett tränings och tävling år.

Så detta är summeringen av Corona år 2 (2021) Om man sedan lägger till alla andra Dragontorpares framgångar i träning och tävling så har det varit ett väldigt bra hundår

Stort TACK alla fina Dragontorpare, nu kör vi 2022

 
26 December
En hektisk höst och vinter börjar närma sitt slut. Nästan alla valpar har flyttat till sina nya hem, bara en gosse kvar till rätt hem.

Vi vet att vi har ganska höga krav på våra valpköpare och det har varit tufft att säga nej till flera som inte alltid har en tydlig plan för att ta hem en valp eller inte har stöd runt omkring sig.
Det är ett stort ansvar att ta hem en ny familjemedlem och för oss är det viktigt att det är väl genomtänkt och att man har en plan för om det händer saker, för det gör det alltid!

Njut av ledighet om ni har det <3

Valkomna alla nya Dragontorpare <3 valpträff bokad, se kullens sida på fb.

 
23 December
 
8 November
Alla valpar växer så det knakar, det är så fantastiskt roligt att kunna gemföra och följa utveckligen av 2 kullar samtidigt <3 Nu har Zoeé valpar hunnit bli 3 veckor och har börjat få lite fast föda. De har börjat knata runt i lådan, nu börjar tiden för socialiseringen, klippt klorna och hanteras varje dag, snart dags att bygga ut hagen. Kiras valpar är 2 veckor och har öppnat ögonen, där börjar de komma upp på benen lite vingligt "lite som Babi på hal is"

Idag är det röntgen för alla guldhundarna, alltid lite nervöst och ångestladdat, så håll alla tummar och tassar för att det ser bra ut <3

 
1 November
Puma har blivit viltspårschampion. Raka spåret till championatet!! Hon är en naturbegåvning i spåret lagom hastighet och spårar i spårkärnan. Vi är så himla nöjda med utvecklingen av denna tjej <3 Nu satsar vi på vårdhundsdelen Hon blev 1 år den 28/10 Grattis till henne och syskonen.

Hector har tagit titeln RLD N med grymt höga poäng 73, 99 och 95 poäng, starkt jobbat av Jennifer och Hector <3

Nu har Kiras valpar anlänt 8 stiliga hanar 4 svarta och 4 bruna och 2 söta flickor en  brun och en svart. Intresserad av valp från oss, läs valpköparinformationen >>

Zoe´s valpar har blivit dryga 2 veckor och har börjat öppna ögonen <3 börjat komma upp på benen, nu väntas en spännande tid med mycket som händer i lådan.

Båda våra tikar som just nu har valpar arbetar till vardags som vårdhundar för Uppsala Kommun. Båda är lämplighetstestade, utbildade och certifierade enligt Svensk sis-standard. Varför vi valt att har 2 kullar med samma hane samtidigt, så var tanken att Zoe och Hector valpar skulle ha föds i våras men då gick hon tom och det blev inga valpar, därför parade vi om henne på nästa löp nu under sensommaren och det resulterade i nu 9 underbara valpar. Kira var planerad att paras på detta löp under hösten men började löpa något tidigare än vi beräknat, vissa saker styr vi människor över. Efter mycket övervägande och diskuterandes så kom vi fram till att detta passade oss väldigt bra, att ha 2 kullar samtidigt och att vår underbara kennelflicka också kunde ställa upp denna gång, under nästa år kommer hon har mer med skola och praktik att fixa. Detta innebär också att nästa år kommer vi inte ha några valpar, utan satsa mer på egen träning, tävlig och aktiviteter för våra valpköpare. Idagsläget finns det 2 träningsgrupper, en inomhus och en utomhus.

 
20 Oktober
Nu har valparna kommit, Zoe och valparna mår bra fast de kom lite tidigare än beräknat. 4 fina gossar och 5 vackra flickor, en brun hane resterande alla svarta. I slutet av månaden fyller Puma 1 år och den 8 november är det röntgen för kullen <3
 
27 September
Nu har alla gullungarna flyttat till sina nya hem, varmt lycka till med era nya familjemedlemmar.

Vi har varit på utställningar, både inofficiella och officiella, kommer mer på resultatsidan.

Hösten är här och även jakten, snart drar även älgjakten igång.

Vi hoppas på att vi ska få flattvalpar nu under hösten, vi har dock inte fått något tid för ultraljud :-( men vi tror och hoppas på valpar.

 
27 Augusti
Tänk vad tiden går fort. Semestern är över och vi har kommit in i vardagen igen.

Valparna blir 5 veckor nu <3 Underbara små härliga individer, jag älskar verkligen valptiden och allt som händer.

I dagsläget har vi 4 tikar osålda, intresserad av valp från oss, läs valpköparinformationen >>

 
11 Augusti
Tjoho!!! Hector har blivit vilspårschampion

Vi har parat både Kira och Zoe och väntar nu med spänning på om det blir några valpar, Zoe gick ju tom i början av året så nu håller vi alla tummar och tassar att det går vägen. Kira har haft en kull men det ger ju inga garantier att det går vägen denna gång. Vi kommer ut med info när vi gjort ultraljud och vet när och om de är dräktiga.

 
9 Augusti
Tack vare våran bästa valpvaktare Jessika med flock, kunde vi packa bilen och åka till Flatmästerskapet 2021 som i år gick av stapeln i finaste Värmland.

Först ut var Vincent dottern Miri i unghundsklass, hon var bland de yngst som startade, och det gjorde hon och matte fantastiskt bra. Hatten av för dem, de kommer bli vassa motståndare fram över! De kan även nästa år starta i unghundsklass.

Dag 2 på mästerskapet så var det Zoe och Hectors tur, även Miris mamma Leah startade. Efter ett långt uppehåll i tävlandet så är vi rätt nöjda med resultaten med hem. Jag och Zoe var snubblande nära att ta full pott på en av stationerna med saker händer på tävling och vi nollade stationen tyvärr, Den till att börja med glädjen som domaren visade och sa bra poäng till att bli väldigt ledsen men ändå stödjande när det gick åt fel håll, det tar jag med mig hem. Nu har vi testat och detta var vår andra start så ja jag är nöjd med mycket av det vi klarade av.

Jennifer skulle startat Hector men blir man sjuk så blir man, så vi fick fixa en reservförare, pappa fick starta. Inte lätt att hoppa in och starta någon annans hund, bara det lilla saken vad säger hon för fotgåendet eller i skicket?? Jaja vi gör vårt bästa sa de som startade nästan sist på dagen. Poäng på alla rutor fram till sista, då var Hector helt slut i knoppen och missade apporten och pappa visste inte hur han skulle dirigera hunden så det blev inkallning i stället. Han är dryga 2 år så tid finns för att vässa klorna till framtiden.

Nu är vi hemma igen hos våra älskade valpar <3 Diva. Vi ska läsa igenom alla valpköpsintressenter och vi hoppas att vi ska kunna svara under veckan.

 
24 Juli
Nu har valparna kommit, 2 stiliga gossar och 8 vackra flickor. Intresserad av denna kombination läs valpköparinformationen.
Lättast att följa kullen när den växer upp är på faceboock Dragontorpet

Hector har varit i farten på utställning i Västerås och slutade endast 2 år gammal som 2 med CK i championklass och 6 bästa hane. GRATTIS Jennifer och Hector <3

 
9 Juli
Nu har Diva kommit hem och vi kan nog konstatera att dräktig är hon nog <3 vi får vänta och se vad som finns i magen några veckor till <3
Om du/ ni är intresserade av denna kombination börja med att läs valpköpar informationen innan du mailar oss.

Det är väldigt varmt så det händer inte så mycket här på kenneln med hundarna, vi går promenader tidigt och sent.

Vi går på semester nu och det kommer antagligen medföra att svarstiden på mail blir längre. Dessutom kommer Diva att valpa i slutet av juli <3

28 Juni
Här har det hänt saker

Vi har haft valpträff med goldenvalparna de som var med fick träffa pappa Dexter och matte Matilda. Tack ni som kom!

Vi har varit till Arboga på inofficiell hundutställning där Hector slog på stort och slutade som BIS 4 bland alla vuxna hundar.
Puma 3:a med HP och syster Luna 4:a med HP i valpklass med fina kritiker <3 Vincents valp Miri 3 med HP i sin klass.
En väldigt lång och varm dag som vi sent kommer att glömma

Vi tror och hoppas på att vi väntar golden valpar, Diva är parad och hon börjar bli lite rund, så vi håller alla tummar att det kommer ett litet gult gäng i slutet av juli.

 
12 Maj
Lång och tråkig vår med Covid-19 så därför har vi inte gjort så mycket.

Nu hoppas vi att vi ska kunna komma igång igen med lite träningar för valpköpare.
Själva har vi varit på kurs och ökat hämtat lie inspiration till kommande träningar och för att komma iväg och tävla när det släpper för sådant igen!

Puma har blivit 6 månader, Phebe har fyllt 6år och Theia 9år Grattis till alla <3

Ibland blir inte allt som man tänkt sig, ibland får man omvärdera sitt beslut och göra om...... Vi har nu tagit beslutet tillsammans med Divas fodervärdar om att vi ska prova att ta en kull med goldenvalpar nu när hon löper igen. Mer info under valpar när allt är klart.

Johan och Kira har varit till Örebro och startat på B-prov och äntligen spräcktes nollan och de åkte hem med ett 3:e pris <3 GRATTIS!!

 
1 Mars
Nu har snön smält här hemma och vi kan komma igång med lite hundträning igen sista helgen i februari visade sig från sin bästa sida med solsken.

Vi hade ju planerat valpar på Zoe och hon var parad, men det visade sig att hon inte var dräktig. Tyvärr!
Vi har även tänkt para Kira på nästa löp men man vet inte riktigt när det blir, då hon löper ju inte så ofta, hon har ju legat på 12-14 månader mellan de synliga löpen de tysta är svårare att upptäcka.

Vi planerar inga golden valpar 2021.

Som ni alla kanske vet så är trycket på valpar otroligt högt, vi försöker svara på alla mail och valp förfrågningar, men då vi inte har någon kull på gång så är det svårt att säga om och när. Det lättaste är att vänta och hålla koll här eller på facebook där kommer info om löp och parningar ut, under tiden läs gärna igenom valpköparinformationen >> och bilda er en uppfattning om vi kan vara rätt uppfödare för er.

Nu under pandemin så tar vi inte emot besök för att dra vårat strå till stacken för att inte öka smittspridningen.

 
17 Januari
Idag har vi haft andra kurstillfället för flatvalparna och första valpträffen för goldenvalparna med vaccination, så på söndag startar deras valpkurs. Tack alla för idag!
Vi är så glada och tacksamma för alla dessa glada och goa valpköpare. Vilken lycka och tur för oss, att ni ville köpa valp från just oss

Diva har nu flyttat till familjen Fröman, hon var ju där på kollo i somras och trivdes väldigt bra <3 och familjen har verkligen saknat henne sedan hon åkte hem och Diva har saknat dem och hon blev väldigt glad när de kom och hälsade och tittade på valparna. Hon började med en vecka i fjällen med familjen och där fick prova på att dra och leva friluftsliv <3 Pia och Diva ska gå kurs i viltspå så fort det blir barmark igen. Vi saknar henne med vi vet att hon får det bäst hos Frömans där hon får all uppmärksamhet <3 Som tur är träffas vi rätt ofta ändå <3

Tyvärr visade det sig på ultraljudet att Zoe inte är dräktig, vi kommer göra om parningen på nästa löp och hoppas att det går vägen då. Naturen har sin egen väg att gå och denna gång gick det inte som vi önskade.

 
13 Januari
Nu är vi igång och arbetar igen, Ammie och hundarna. Puma har fått vara med när det går på kontoret och träffat på miljön och kollegorna.
Hon är en väldigt trygg och lugn valp, så lätt att ha med <3 Ammie har fått första dosen av Covid-19 vaccin så nu hoppas vi att pandemin ska gå över.

Vi ser fram emot lite hundaktiviteter 2021 och vi har parat Zoe och hoppas och önskar att hon ska vara dräktig <3

 
6 Januari
God fortsättning alla!

Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem <3 Vi sparade en goldenvalp kvar här på torpet, Puma <3 Vi haft lite ledighet och nu är vi tillbaka och på måndag börjar Ammie och hundarna jobba igen.

Vi inleder året med valpkurs flattvalparna och 1:a valpträff för goldenvalparna med vaccination, sedan startar deras valpkurs.

Då i stort sätt all tävling ligger nere så kommer vi fokusera på träning. Så får vi se vad som händer efter maj. Vi planerar för resa till Crufts i juli som vi hoppas på att den ska kunna genomföras.

 

Gott Nytt År!!

 

Summering 2020

Vi inledde året med jaktkurs januari- juni för Dragontorpet hundar som avslutades med ett litet prov i juni på allt vi gått igenom under våren.

Vi var på några utställningar i början av året där Hector tog några bra resultat i utställningsringen. Sedan slog Corona till och allt stått stilla på den fronten.
Vi har viltspårat i stället och nu är Kira, Vincent, Zoe och Phebe viltspårschampion och Hector saknar ett 1:ā pris för att klara sitt championat.
Vi har hunnit med lite rallylydnad men där saknas några resultat för att få titlar.
Zoe klarade certifieringen till vårdhund <3 vilket vi är jätteglada och stolta över. Det innebär att hon är 3:e generationens vårdhund!
Efter en liten tur till Rumänien så kom det hem 3 utställningschampions Vincent, Hector och Phebe varav de 2 sista har kvalificerat sig till Crufts 2021, så nu hoppas vi på att komma iväg på det.

Så detta är summeringen av 2020 detta tråkiga år som varit, eller inte!?! Lägg sedan till alla era andras framgångar i träning och tävling så blev det verkligen inget dåligt hundår 

Stort TACK alla fina Dragontorpare nu kör vi 2021

 

23 December
Idag börjar de första goldenvalparna flytta och vi önskar alla stort lycka till med sina nya familjemedlemmar.

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 
8 December
Våran helt galet bra "Zoe" Dragontorpets Pure Pleasure har under hösten klarat viltspårschampionatet så nu har hon fått ytterligare en titel :-D inte nog med det hon klarade även galant av certifieringen till vårdhund!

Flattvalparna har varit hem för första valpträffen och 12 veckors  vaccineringen. Vi är så glada och stolta över dessa nya Dragontorpare både ägarna och hundarna, sådant engagemang <3

Imorgon blir goldenvalparna 6 veckor, vart tog tiden vägen? De är så söta och ger så mycket glädje och nu har det blivit mer hundar och man ser mer och mer deras personligheter.

 
18 November
Nu har alla flatvalpar flyttat till sina nya hem <3 vi önskar er alla stort lycka till och ni vet vart vi finns om det är något.

Samtidigt som Kiras valpar flyttade så har vi haft det tufft med goldenvalparna som blev lite dåliga i magen pga. det extra foder som Diva fick. En hane klarade inte av att komma igen efter magbekymret så han fick somna in hos veterinären. Det har varit en tuff resa men nu är alla bra i magarna igen och idag blir de 3 veckor och de har fått en lite rasthage till lådan.

Som alla andra uppfödare har även vi stor efterfrågan på våra valpar så tyvärr tar vi inte emot några fler förfrågningar om valp om det inte handlar om jakt eller tidigare erfarna från tävlings sidan.
Läs valpköparinformationen >>

 
1 November
Nu har de kommit Divas <3 Dexters valpar, 2 fina hanar och 8 vackra tikar kom den 28/10.
De flesta av dem har redan hem.

Kira och Sids valpar växer och frodas, de har nu varit i skogen, åkt bil varit ute i den specialbyggda valpgården. Alla valpar har fått egna hem och vi hälsar alla valpköpare Varmt Välkomna till familjen Dragontorpet.

Kanske inte det bästa läget att ha 2 valpkullar samtidigt men ibland går det inte riktigt som man planerat med tikars löp och dräktighet, inte som vi kan påverka men vi gör det bästa av situationen. Därför är svarstiden på mail längre än vanligt för att vi sätter valparna och hundarna  omvårdnad och välbefinnande främst. Så ha tålamod så kommer svar.

Lite nya resultat finns på resultat sidan.

Den 31/10 gjorde Hector, Iris och Alvin BPH i Nykvarn något som vi önskar att alla hundar från oss gör. Det är en trevlig, rolig och lärorik dag där du får se hundens personlighet i olika situationer. Hur de reagerar på olika saker.

 
25 Oktober
Nu börjar det hända saker i valplådan, nu är det mer små hundar som en blivande valpköpare sa idag.
Det är så fantastiskt roligt att följa valparnas utveckling, från små blinda och döva varelser till nu när det börjar leka med varandra och man ser mer personligheter i dem.

Det är stor efterfrågan på valpar och vi hinner inte riktigt med att svara på alla mail, sms och samtal. Vi läser eftersom och vi försöker svara alla, men det tar lite tid.
Hoppas på förståelse och tålamod.

Vi väntar med spänning på Divas valpar, hon är nu redigt rund om magen och de kan valpas vilken dag som helst.

 
14 Oktober
Nu har Kira och Sid´s valpar hunnit bli 4 veckor, helt galet vad tiden går fort.

Diva är konstaterad dräktig med ultraljud, så vi väntar valpar i början av slutet av oktober eller början av november :-D

Jennifer och killarna och Phebe har varit i Rumänien på utställning, alla hundarna kom hem som Champion samt Grand Champion, dessutom gick det så bra så att Hector och Phebe är kvalificerade till Crufts 2021 <3 Bra jobbat Jennifer.

Lättast att se vad som händer här på kenneln är på facebook

 
18 September
Nu har våra efterlängtade valpar kommit <3 efter Kira och Sid!
Allt har gått bra och både valpar och Kira mår bra. Nu är det några veckor i lugn och ro för den lilla familjen <3

Diva är parad och nu väntar vi på att få göra ultraljud kring vecka 40-41 för att konstatera om hon är dräktig eller inte.

Vi har varit på besök hos Vincents valpar på kennel Itans Ljuva <3 härligt gäng tricolore <3 4 veckor och välartade superfina valpar. Tack för att vi fick komma på besök.

 
 
17 Augusti
Ibland blir man bara så himla glad och tacksam för att man har så bra valpköpare......

På bara några veckor är det flera som varit ute och tävlat sina hundar i olika grenar med jättebra resultat, vi är så stolta över er!

Flera från senaste kullen har varit och gjort röntgen och andra har bokat tid  för det, TACK för att vi alla hjälps åt att föra rasen framåt.

 
16 Augusti
Kira är dräktig enl ultraljudet men inte så stor kull. Det är fortfarande väldigt tidigt så nu håller vi alla tummar å tassar att det fortskrider som planerat.
Vincent har en kull hos Ulrika Lindström på kennel Itans Ljuva.

Det kommer bli en händelserik höst <3 och det ser vi fram emot :-D
Vi inleder kommande vecka med valpkurs för guldhundarna Divas brors valpar  <3 från kennel Jofelias

Äntligen har vi uppdaterat resultatsidan, valpköpare om du har något nytt resultat, maila in det.

Vi är så grymt stolta över er alla som är ute och testar och vågar prova era hundar i olika grenar.
En stor prestation av Lindha och Ambra är att de klarat den sista godkända rundan i rallylydnad avancerad klass, stort GRATTIS och jättebra arbetat tjejer!!

 
10 Augusti
Nu är vi åter efter semester och härlig och välbehövlig ledighet för både 2 och 4 benta.

Kira är parad och den 14/8 ska vi göra ultraljud och se om hon väntar smått, som vi tror och hoppas på. Mer info kommer efter det.
Diva har börjat löpa och planen är att para henne när det är dags, mer info om det senare när vi vet om det blir något.
Om du/ ni är intresserad av valp efter någon av våra tikar maila oss på info@dragontorpet.se

Vi har ägnat lite tid åt hundarnas fritidsintressen nu under ledigheten och Phebe, Kira och Vincent har blivit viltspårschampions <3 Zoe och Jessika har testat att starta på rallylydnad med med dryga 30 garders värme så gick det inte vägen, bara på det igen. Theia och Hector har varit på inofficiell utställning.

 
29 Mars
Vårens planer gick nu i stöpet med det rådande läget med pandemin och SKK´s nyinförda regler.
Alla tävlingar är nu inställda och vi får träna på utomhus så gott det går, där har SKK infört nya regler om att bara vara utomhus med max 10 personer.

Vårdhundarna arbetar inte just nu utan matte får arbeta med beredskap och hoppa in och stödja upp där det behövs personal som mest. Husse jobbar på som vanligt och förser Uppsalas grundskolor med lunch åt barn och personal.

Vi uppmanar alla att behålla sunt förnuft och inte föra smittan vidare genom att ha god handhygien och inte nära och många kontakter.

 
20 Mars
Tyvärr så är Diva tom så vi får inga valpar i slutet av mars :-( vi parar om henne på nästa löp och hoppas på smått då! Även planerat para Kira på nästa löp.
 
3 Mars
Vi väntar valpar efter Diva och Buddy <3 födsel i slutet av mars och leverans i slutet av sköna maj.

Vi har även plan på att para Kira, men hon håller lite på sig.... inget är så jobbigt som att vänta på att de ska börja löpa när man har en klar plan!!

 
25 Februari
Året har börjat ganska lugnt, vi har varit på några utställningar med Hector, se resultat sidan.
I helgen som var var det Divas tur i ringen, se resultat sidan.

Vi har startat en jaktkurs för Dragontorpare med inriktning med start på WT eller B-prov i nybörjarklass, som alltid börjar vi med grunden är grunden "fotgåendet" den kommer att fortgå under hela våren.

Vi hoppas att vi går i väntans tider, då vi har parat Diva. Beräknad valpning i slutet av mars och leverans i slutet av maj.

Kira har dock inte kommit in i löp.... alla de andra tjejerna har löpt och vi trodde att hon också skulle komma igång men inte det, hon håller lite på det!

 

Gott Nytt År!!

29 December
Året 2019 går mot sitt slut.

Det har varit ett händelserikt år med både med och motgångar.
Tack alla Dragontorpare för att ni tar hand om era hundar på bästa sätt  <3
Flera av er har varit ute och visat upp sig i olika hundsportgrenar,
TACK!

Vi är väldigt Stolta uppfödare som fått 2 stycken UPPFÖDAREDIPLOM BPH. Det hade aldrig gått om inte ni valpköpare varit så engagerade i era valpar/ hundar och gjort BPH Beteende och Personlighetstest Hund. Det är verkligen roligt att få se sin hund i olika situationer och hur de löser uppgiften, att få ett kvitto på det man själv ser och upplever med sin hund. Det är en rolig och givande dag att samla alla valpar ur en och samma kull och man ser likheter och olikheter och de som inte är i hagen och gör testet diskuterar vad vi ser.

Själva har vi fått två ny familjemedlemar under året, i början av året köpte vi ut DIVA och under hösten flyttade HECTOR in även om han valde ganska snabbt att följa med Jennifer vart än hon gick, satt och grinade när hon åkte hem till sig, han blev världens lyckligaste den dagen när han också fick följa med, och som tur är kommer de hem väldigt ofta.

Det stora äventyret, resan till Rumänien.... ONCE IN A LIFE TIME! Många mil i bil, storslagen natur, höga berg och djupa dalar. Ibland bara en skylt välkommen till det landet men körde in i och  ibland värsta tullen med Tullarens frågor: Vad man ska göra i landet? Hur mycket kan du vinna på hundtävlingen? Svaret: Rosetter och en titel.... Tullaren: Och det åker ni från Sverige för??? Svaret: Japp det gör man!! God mat i vänners lag <3 som tex. 5 inhemska rätter i Ungern, trodde aldrig jag skulle pröva gåslever och tycke det var gott =D Rumänien överraskade oss otroligt mycket, rent, frächt och väldigt trevliga människor, kul när man får omvärdera sina egna förutfattade meningar. Sedan gjorde det inte ont att komma hem med 2 Utställnings Champions. Kamrater utan er hade vi aldrig ens tänkt tanken på att åka!

Det stora hjärtat <3 sommarens valpkull Theia och Zorros, 8 underverk. En helt fantastisk kull 4 stiliga gossar och 4 vackra flickor. Det är en fröjd att få följa en hel kull från planering till födsel och de första 8 veckorna här, och det som vi som uppfödare kan påverka och förbereda våra valpar för sitt kommande liv. Sedan alla underbara valpköpare och nya vänner man får <3 Visst är det mycket jobb men det är också otroligt mycket glädje och kärlek.

Det är svårt att summera ett helt år... Vi har haft både kennelträff, valpträff och öppna träningar samt att vi hade ett lucia mingel som avslutning på året! Tack till er som kom <3

Några av de mindre äventyr som vi varit iväg på, som att vi åkte till Åland på utställning och Kira vann och blev bästa tik med cert och slutade som BIM. Johan och Kira åkte till Danmark och startade på jaktprov och kom hem med godkänt resultat, vilket i sig resulterade i att Kira kunde lösa in sina utställningsmeriter. De har även hunnit med att ta RLD F titel. Diva har klarat anlagsklass i viltspår och debuterat på officiell utställning. Zoe har klarat inprövningen till vårdhund och blivit utställnings champion. Vincent har klarat doftprov i Nose Work och tävlat i Agility. Hector som vunnit priser på utställning. JA alla resultat finns på resultat sidan!! Något som vi heller aldrig kommer att glömma från 2019 är Zoe och Kiras fasanjakt i början av året i Skåne, vilket äventyr <3 Tack för att vi fick den upplevelsen Maria och Gert <3

Under hösten har det mest varit fokus på jakt för hundarna.

Nu önskar vi er alla ett Gott Slut på 2019 och välkomnar ett nytt händelserikt 2020 med lite nya planer och kunskaper.

GOTT NYTT ÅR

Johan och Ammie

 
23 December
Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL
 
10 November
Rättvik och Enköping levererar kolla resultatsidan. Vi är så glada och stolta över alla fina Dragontorpare som är ute och visar upp sig!! Bra jobbat <3
 
6 November
Hösten när den är som bäst <3 Vi har hunnit varit på fågeljakt <3 härliga dagar i skog och mark. Mycket plocka svamp både gula och höstkantareller.

I samband med utställningen i Jälla hade vi valpträff för sommarens kull Theia och Zorro. Resultat ser du på resultatsidan.

Hector där kan vi bara säga WOW vilken hund både mentalt och konstruktion. Ska bli så roligt att tävla honom <3 Vi har varit på 2 utställningar och första blev han BIR-valp och slutade dagen som BIG-3 valp på andra blev han BIM-valp båda med Jennifer som handler. När hon åkt här ifrån så har han gråtit efter henne...så det har slutat med att han just nu bor mestadels hos henne men de kommer hem nästan varje helg <3

Diva har varit på utställning i Jälla och hon slutade som BIR och BIG-3 <3 med henne fortsätter vi med viltspårandet och det går framåt.

 
22 September
Välkommen Hector. Vi blev kära på en gång när vi träffade denna gosse, redan när vi kom in genom grindarna och träffade honom så kändes det helt rätt i hjärtat. En otroligt välbygg kille för sin ålder, han har ett helt underbart temperament och är öppen, social och nyfiken <3 Tack Jacqueline och Andreas för att vi fick ta honom med hem <3

Resultat sidan har uppdaterats.

 
26 Augusti
Nya resultat inrapporterade under helgen :-D Grattis Lindha och Ambra som nu är klara i Fortsättningsklassen i rallylydnad!!!
Grattis till Jessika och Lava som startade för första gången i rallylydnad och fick poäng med sig hem, bra jobbat!!

Själva har vi varit i dömt Golden Västmanlands Disrikt Mästerskap (WT), TACK, för förtroendet och alltid lika roligt!! Bra arrangerat, bra mat och boende. Glada funkisar och startade! En toppen helg i hundens tecken <3

 
16 Augusti
Under hösten hoppas vi på att vi ska göra certifieringar med de som inte är klara med det, så våran träningsplan blir att jobba på vårdhundsjobbets alla moment.

Vi tänkte försöka komma igång med kennelträningen om intresset finns. Valpköpare, hör av er!!

Vi har planer att ta en kull 2020 på Vårdhunden Kira, hane har vi inte hittat någon lämplig ännu med vi arbetar på vidare på det. Vi önskar hitta en snygg svart hane med bruna anlag.

 
12 Augusti
Nu har alla valparna flyttat till sina nya hem, det känns lite tomt här på kenneln, men vi hoppas att de flesta kommer hem till den planerade 12-veckors träffen. De är lite spridda över landet allt från Skellefteå i norr till Mantorp i söder ut.

Medans Johan varit hemma med valparna har Ammie och Kira, Zoe samt Eva med Kaxi varit till Bremen på utställning med lite blandat resultat, men alla har fått superfina kritiker <3

Nu är semestern slut och vi återgår till vardagen med jobb för alla.

 
18 Juli
Tänk vad tiden går fort, idag blir valparna 5 veckor <3 De har börjat få vara ute i en liten hage när vädret tillåter.
Snart är det dags att få besöka våran specialbyggda valpgård (lekhagen) som är designad för att främja valpens utveckling och deras olika förmågor. Som att gå på olika underlag, både fasta och rörliga samt i olika material.

Det är så fantastiskt kul att få följa valparnas utveckling från födsel till vuxna hundar och vilken skillnad vi som uppfödare kan göra  med att förbereda valparna på bästa sätt. Att valparna bor inne med oss och är vana med ljud som förekommer i ett vanligt hem, som dammsugare, skrammel med disk och samtal, de är vana med att bli hanterade klippa klor och titta på tänderna m.m. Att se deras första stapplande steg tills att de kan springa helt och fullt av sig själva. Vi kan bara sitta och njuta av att se på dem <3 <3

Vi har fått in nytt resultat :-D Valpköpare Glöm INTE att rapportera in!!

Det är lättast att se vad som händer i valplådan genom att följa oss på Instagram eller Facebook, där vi lägger upp bilder nästan dagligen <3

 
5 Juli
Nu har valparna blivit 3 veckor och de har öppnat ögonen och börjar höra. De vägs och klor klipps minst en gång i veckan. De har börjat röra sig, på sina 4 tassar :-O
Nu börjar den roliga tiden med valparna <3 De har fått en hage till valplådan.

Valparna är nu registrerade på SKK och annons finns på köpa hund.

Det är lättast att se vad som händer i valplådan genom att följa oss på Instagram eller Facebook, där vi lägger upp bilder.

 
22 Juni
Å äntligen har de kommit, den 13 juni såg Theia och Zorros valpar dagens ljus, 4 vackra flickor och 4 stiliga gossar. Både mor och alla valparna mår bra.

Följ oss gärna på facebook på Dragontorpet, där kommer det in fler valpbilder.

Härliga resultat från valpköpare har kommit in både rallylydnad, lydnad och viltspårs :-S Grattis till alla!!!

 
27 Maj
Vi har varit iväg och tävlat igen :-0
Utställning denna gång i hällregn, Kira och Johan sprang till sig en 1:a placering i öppenklass och bästa tik, ett Finskt Cert och BIM!!! Ambra kom tätt efter på en 2:a plats :-D Zoe vann unghundsklassen, med en väldigt fin och beskrivande kritik <3

Nu börjar vi fixa och göra i ordning för kommande valpar <3 spännande. Nu längtar vi!

 
22 Maj
Nu syns det tydligt att Theia väntar valpar, hon börjar bli stor och har jobbigt med värmen som kom.

Zoe har varit på lämplighetstest för vårdhund och hon klarade testet med högsta möjliga betyg :-) I och med det så är hon kennelns 3:e generationens vårdhund. Mamma Theia och Mormor Nova <3

Några dagar efter Zoe´s framgång spårade sig Diva till Godkänt i anlagsklass i viltspår.

I övrigt jobbar vi på som vårdhundsteam på 3 olika boenden i Uppsala

 
12 Maj
Nu har Theia gått halvägs in i havandet och det känns som vi kommer att få valpar i mitten av juni, men allt kan visserligen ändras fort men vi hoppas på det.

Vi har varit till Sjöön på avslutningskurs på valpapporteringen jag och Zoe gått för Lisbeth och Ander. Lördagen var det kurs och som alltid startade vi med följsamhet och de viktiga grunderna.... innan vi gick över till momentträning. Inkallning över vatten från en halvö, linjetag över hinder 3 olika längder och markering över dike och även där 3 olika längder men med samma nedslagsplats. Jätte kul att testa gränserna och vilka träningsmarker <3 Söndagen var det WT, med glimten i ögat med på blodigt allvar. Jag och Zoe slutade på en andra plats. Jättenöjda över vår insats och med ny träningsenergi rullade vi hemåt på eftermiddagen/kvällen. Nu är det bara att traggla vidare på det som vi inte riktigt fick till.

Kira har startat på inofficiellt B-prov och klarade ett 3:e pris.

Diva har påbörjat en viltspårsträning/kurs. Hon verkligen gillar att använda sin nos, däremot måste vi jobba på hennes koncentrations förmåga att hålla hela spåret.

 
29 April
Kira och husse tillbringade söndagen på UBK och tävlade i rallylydnad och de klara båda starterna och tog med sig en ny titel hem till Kira, så nu heter hon i stamtavlan
RLD F RLD N  Dragontorpets
Power Of Passion <3
 
27 April
Diva har varit på HD/ED röntgen vilket resulterade i HD A och ED 0, vilket vi är superglada över :-D
Hon har dessutom påbörjat en viltspårskurs, som vi hoppas på att hon ska få göra något som hon verkligen gillar.

Zoe har påbörjat sin praktik till vårdhund, vilken hund <3 på första besöket går hon fram till vårdtagaren och bara lägger huvudet i knät och tittar denne i ögonen <3 klappa mig!

 
5 Mars
Diva har varit på sin första utställning 23/2, se resultat sidan.

Bara för att man går och väntar på löp så dröjer det :-/ men den som väntar på något gott........ heter det ju!

Vi har planerat in en kennelträff på utställningen i Västerås söndagen den 28/4, se mer information på faceboksidan eller maila oss.

 
17 februari
Vi hälsar "Diva" Bältgårdens Zanna varmt Välkommen till familjen på Dragontorpet
För att göra historien kort så var hennes ägare Mats väldigt sjuk och låg inne på sjukhus och för att hjälpa en medmänniska så skulle vi ta hand om Diva medans han genom gick en nödvändig operation, sedan skulle hon få flytta hem till honom igen. Tyvärr gick inte allt som vi planerat och han finns inte lägre med oss :-( och nu i år har vi köpt henne så hon kommer få stanna här hos oss.

Vi har börjat en kurs med Kira och Zoe i jaktlydnad med Anita Norrblom. Vi har varit till Kumla på utställning.
Nu väntar vi bara på att Theia ska börja löpa så ska vi para henne, vi har äntligen hittat en hane :-D

 

Gott Nytt År!!

20 December
Nu tar vi julledig och önskar er alla en

God Jul och Gott Nytt År

8 november var vi till Jyväskylä och ställde ut Kira och Zoe :-) se resultatsidan

Ammie har varit på seminarium och workshop i 2 dagar med Bob Bailey: Hundträning - Nycklar till framgång
Helt fantastiska dagar med många bra inslag hur vi själva påverkar våra hundar..

 
6 November
Hösten har gått i rasande fart, vi har under hösten haft måndagsträningar för Dragontorpare. Jättebra jobbat av er som varit med, vi ser stora framsteg hos både förare och hundarna. Nu har vi vinterpaus eftersom det blir för mörkt för att träna på vardagskvällarna.

Ammie och Zoe har fortsatt på sin valpapporteringskurs för Lisbeth och Anders, så kul :-D

Vi har varit till Rostock på utställning, det gick bra för både Kira som slutade 3 i öppenklassen och Zoe som slutade 4 i juniorklassen, båda med EXCL

Zoe och flera av hennes syskon har varit på HD/ ED röntgen.

Zoe´s kull har varit på BPH i Nykvarn. Vi fick väldigt mycket beröm för alla hundarna som var där <3 Lekfulla, sociala, stabila och trygga unga hundar. Inga dåliga ord det!

Johan har varit på älgjakt. Sedan har vi testat alla tjejerna på att gå på linje efter skytt på fågeljakt. Kira fick även testa på att stöta fågel.
Vi är grymt stolta och överväldigade hur bra de är, tysta, lugna och sansade <3 vi  hoppas på att det blir några till pass innan vintern.

 
4 September
Hösten är i antågande och vi har kommit tillbaka till vardagen igen.

Vi tänker tillbaka på sommaren och de aktiviteter vi varit iväg på med ett leende på läpparna.
Vi var till Trädet och familjen Frömans. Tränade och njöt av god mat och underbart sällskap. Fick prova på att fiska kräftor och äta nylagade :-) Passade även på att åka på Flatmästerskapet som gick i deras närhet. Tack Frömans.
Vi har varit ut till Tellus på Blidö, provade på sälsafari :-) Tack Netterberg.
Vi har varit på utställning, kurser och träningar. Tack till alla er!

Nu tänkte vi komma igång med måndagsträningen igen, se facebook.

 
15 Juli
Nu har vi semester efter en händelserik vår med nytt arbete för Ammie och hundarna.

Johan och Kira har kommit ut och startat på både WT och Rallylydnad.
Vi har hunnit med några utställningar med blandat resultat.

Vi har haft måndagsträningar för valpköpare som nu tar sommar uppehåll och startas upp till hösten igen.

Zoe har fyllt ett 1 år och blivit stora tjejen <3 har även löpt för första gången

 
10 Juni
Hade vi kennelträff här hemma på gården. Eva Park visade trimning av en flat och veterinär Ulrica Evans vaccinerade de som ville.
Pratade hund, åt och fikade. Tack alla ni som kom :-D
 
16 Februari
Tiden går fort när man har roligt. Jag och hundarna har bytt arbete och jobbar nu för Uppsala Kommun som vårdhundsekipage. Nytt, kul och utmanade :-) Vi har fått kollegor (6st) som gör samma sak som vi, det är trevligt och kul att kunna diskutera olika fall och träning med några som förstår precis vad man pratar om.

Kenneln har fått sitt första eftersöks ekipage, Sara och Wilma har klarat alla tester med bravur. Stort GRATTIS Sara och Wilma <3 Vi är så otroligt stolta över er <3 Ni gör verkligen en viktig insats!

Vi har varit på utställning igen, inga strålande resultat men väldigt bra kritiker :-) se under resultat

Till helgen börjar vi med kennel och valpträningsträffarna igen efter vintervilan ;-) se egen DT fb-grupp om när och vart och temat på träningen.

 
8 Januari
Nytt År nya möjligheter.

Tellus kom till oss den 30/12 då familjen ska ut på resa, jättekul att få rå om honom. En underbar hane som går i hop med allt och alla, lätt att ha med överallt. Lagom stor i storlek och med en härlig bra päls.

Vi inledde det nya hundåret med en resa till My Dog, inga strålande resultat men alla hundar fick jättefina kritiker :-) Avslutade resan på bästa sätt, apporteringsträning på "Frömns Brygga" Alla hundarna fick prova på linjetag och markering.

 

Gott Nytt År!!

 
20 December GOTT NYTT ÅR alla!!!!

Ett händelserikt år 2017

Kenneln har fått sin egna första CHAMPION  SE VCH Dragontorpets Define Your Passion "Ambra"
Flera andra Dragontorpare har visat framtassarna på olika tävlingar och event, TACK!

Vi har haft flera träningsträffar/ valpträffar. Vi har gjort HD/ED RTG. Vi har varit på BPH m.m.
Vi har haft en kull med 11 underbara valpar som sedermera flyttade till sina nya familjer, helt fantastiska valpköpare! Vi är så glada för att ni valde just oss <3

Nu önskar vi er alla ett gott slut och ett GOTT NYTT HUNDÅR!!!

 
19 November
Zoe har nu fyllt 4 månader, tänk vad tiden tickar iväg. Vi går en valp apporteringskurs som varit 2 gånger under hösten och sedan är det minst 2 träffar under våren.
Kira och Phebe går fortsättningskurs från valp till stjärna, super kul kurs!
Theia har nu kommit tillbaka i jobb efter mamma ledigheten :-)

Vi har varit till rättvik på utställning med blandat resultat. Kul att valpköpare kommer och är med.

Vi har fortsatt med valp/ träningsträffar en gång i månaden, vi får se om vi hinner med någon till innan jul <3

 
19 Oktober
Ojoj det är länge mellan uppdateringarna ser jag nu..... Sorry för det! Vi varit aktiva med hund istället.....

Lilla superfina svarta killen har nu fått ett eget hem, ganska nära Uppsala, så det känns skönt. Vi har haft 1 träningsträff för valparna.
Vår tanke är att vi ska ha ca en träff i månaden för alla med valp från dragontorpet som vill och kan, så håll utkik på fb!

Kenneln har fått sin första CHAMPION!!!!
Ambra och matte Lindha har spårat tills sig titeln på otroligt kort tid. Vi är så stolta är dessa 2 tjejer <3

Kullen född 2016 har varit och gjort BPH 14/10 :-) Tack till alla som kom! Kira fick inte göra sitt då hon opererats och där med är dopad :-(
Flera i samma kull har gjort HD och ED röntgen, med väldigt fina höfter och armbågar som resultat.
Det finns fler som tävlar och alla resultat finns under den fliken >>

I september var vi till Tyskland på utställning, med ganska bra resultat.... dock får man ingen kritik där så vi vet inte vad de tyckte om henne. På rosetten står det 3:a CACIB!!
Kira har varit med om en olycka och slagit sönder en tand, så hon lever med dumstruten just nu :-(

Följ oss på facebook Dragontorpet, där uppdateras det snabbast!

 
19 September
Vi har en superfin, lättlärd och följsam hane kvar till tävlings intresserat hem.

Tänk att valparna har nu fyllt 12 veckor och det firade vi med att ha valpträff och vaccination i samband med 12 veckorsdagen. Stort TACK till alla ni som kom :-)

Nu gör hösten intåg på stor front, det känns fortfarande som om vi inte riktigt har haft sommar ännu. Kalendern har många roliga saker inbokade, ni som är valpköpare ser det på våra facebook sidor.

 
31 Augusti
Valparna växer så det knakar, vi kommer att behålla en tik men har en hane och en tik kvar till försäljning. De är tio veckor nu och de busar ordentligt med varandra och de vuxna på dagarna och sover duktigt på nätterna även fast Marcus går upp tidigt till jobbet.
 
19 Augusti
Nu börjar vi få ordning på datastrulet vi har haft, vi har fått lov att bygga om sidan lite grann. Vi ber om ursäkt att vissa sidor kanske fortfarande inte fungerar.

Alla valpar veterinärbesiktigade u-a, veterinär helt tagen av lugnet bland valparna "är det sant är det 11st valpar" så lugnt. Sedan valphagen fick vi bra mycket beröm för. Så här borde alla valpar få växa upp!
Flera av valparna har nu flyttat till sina nya underbara familjer. De flesta finns inom ganska hyfsat nära avstånd här ifrån. Bara en som flyttat till Östersund.
Nu finns det bara en tik och en hane kvar att tinga.

Följ oss på facebook Dragontorpet. Där lägger vi upp bilder nästan varje dag.

 
3 Augusti
Vi har dataproblem både mail och hemsidan har krånglat :-( SMS el ring om ni inte fått svar på mail som ni skickat! 

Idag blir valparna 6 veckor och de växer så de knakar, nu är de mer ute i valpgården där de leker och busar med varandra. De springer lös på gården lite varje dag. De är tillsammans med kennels övriga hundar lite varje dag, det är bra att möta andra hundar under kontrollerade former. Det är då de lär sig hur man möter och beter sig mot vuxna hundar. Några valpar finns fortfarande kvar att tinga, läs mer under valpköpar info.

 
15 Juli
Det händer så mycket just nu i valplådan!
Valpar har fyllt 3 veckor och har fått större yta inne, snart ska de få börja vara ute lite när vädret tillåter. Valparna har fått prova mat i fastform.
Vi har haft flera ev. valpköpare på besök. Johan har semester och håller på att bygga nya hundparken :-) för valpar.

Vi är så stolta över våra valpköpare på mindre en 1 månad har vi fått in flera nya tävlig/ arbetsresultat. Stort GRATTIS alla fantastiska Dragontorpare som visat framtassarna, vi är så stolta över er!!!

 
5 Juli
De växer så det knakar i valplådan <3 allt är lugnt och fungerar bra. De börjar öppna ögonen :-) tänk så snabbt allt går, i morgon blir de 2 veckor =0
 
29 Juni
Idag blir valparna 1 vecka <3 de växer så det knakar. Allt fungerar bra och det är lugnt och harmoniskt i valplådan, Theia sköter valparna exemplariskt <3
 
24 Juni
Den 22 juni födde Vårdhunden Theia 11 stycken valpar, allt har gått väldigt bra. Mor och alla valpar mår utmärkt!
Det blev 7st stiliga gossar och 4 vackra flickor, alla är svarta.

Ni kan även följa kullen på facebook
 Bildresultat för facebook logga

 
16 Juni
Fantastiska nyheter fick vi nu på morgonen!!!!

Dragontorpets Secret Infinity "WILMA" och matte Sara har klarat testerna för att bli certifierad eftersöksekipage.
Efter 2,5tim avanceratspår och sedan ett lydnadspass står de nu redo för uppdrag när polisen ringer.
Vi lyfter stolta som tuppar på hatten för ER!!!

 
12 Juni
Theia börjar bli ordentligt rund, igår ville hon gå kortare skogspromenad... så det börjar bli tungt nu!
Annars är hon med på allt, äter med väldigt god aptit :-)
Vi har gjort klart valprummet och allt med det, nu börjar vi längta till att få se underverken <3
Lite illa planerat så har vi kennelträff på lördag, då får Theia bo i valprummet med lugn musik och gott att tugga på. Det ska bli kul att se alla igen.
 
3 Maj
Theia är nu parad  med fina Zigge och vi hoppas på valpar runt midsommar.
Det är en fröjd att resa med Theia, hon tar verkligen allt med ro, ny platser, nya hundar och nya människor <3 Alltid med en glad viftande svans!
 
26 April
Tur att vi har så fantastiska valpköpare som är ute och visar framtassarna i olika sammanhang <3 Vi lyfter på hatten för

Jill och Cod för bra prestation på lydnadsplanen, 154 poäng, BRA JOBBAT!!
Lindha och Ambra som klarade doftprov i Nose Work med bravur på bara 12,7 sekunder, BRA JOBBAT!!

 
11 April
Äntligen börjar hon löpa våran Theia <3 parning planerad, så nu håller vi alla tummar och tassar att allt går vägen så föds det förhoppningsvis valpar i sommar.
 
27 Mars
I helgen var vi flera som var till Högbo på utställning. Det gick inte strålande tyvärr men helt godkända resultat och alla hundarna fick superfina kritiker <3 Vi vann uppfödarklassen.
Junioråldern är en svår ålder när det växer lite hit och dit, vissa mer färdiga än andra. Bara att låta juniorerna stå på tillväxt ett tag.
Tyvärr är det fler än vi som väntar och väntar på löp hos Theia, men just nu så känns det verkligen trögt på den fronten. Det heter ju den som väntar på något gott......
Så vi har beslutat oss för att tävlingsträna och försöka komma till start i både viltspår och rallylydnad istället.

 
12 Mars
Idag har vi varit på utställning i Strängnäs (mini valpträff) på plats Jill och Cod, Jennifer och Vincent, Staffan/ Lou och Ellie <3 Tack för att ni kom!
Resultaten ser ni på resultatsidan.
Vi fick träffa pappa Happy och hejja fram honom till vinst i jaktklass :-D

Vi väntar fortfarande på att Theia ska dra gång i löp..... Men hon håller på sig :-(

 
24 Februari
Phebe har börjat löpa och vi går och väntar på att Theia ska komma igång med löpet.

Vincent har varit hemma på besök några dagar. Han har nu kommit på vad löptikar är för något!

Annars händer det inte så mycket här på kenneln :-) Skönt att snön och kylan kom tillbaka. Idag strålande sol och ett par minusgrader. Toppen tycker jag! Inte så skitiga hundar....

 
29 Januari
Lite tufft slut på 2016 och början på 2017 då vi legat i influensan. Men nu är vi på G igen!
Förra helgen var vi på utställning i Kumla, "Cod" Dragontorpets Find Your Passion med matte Jill gick det bäst! 4 med HP i stor klass. Stort GRATTIS, bra jobbat!! Alla hundarna fick väldigt fina kritiker så det var roligt.
Igår startade jag en vardagslydnadskurs för ett träningsgäng som kommer att på gå under hela våren, det känns lite kul att komma igång med sådant igen.

Vi planerar för förhoppningsvis en kommande kull nu till våren, det är våran tik Theia som vi tänker para med en hane vars linjer knappt finns i Sverige. Theia jobbar till vardags med mig som vårdhundsteam på Uppsala Demenscentrum.
Mer INFO om kommande kull kommer att finnas under fliken VALPAR när allt är färdigplanerat och vi vet mer.

Ammie är nu klar med sin 1-åriga Klicker Hundträarutbildning på Canis hundskola.

 

Gott Nytt År 2017

18 November
Vi har varit ute och farit, i lördags var vi på Frk-östras flatshow i Stockholm, där skulle Titan ställts i super veteran! Det var lite jobbigt att se hans namn i katalogen <3 men allt gick ju så fort.
Där kom alla vi hade med oss 3:a i sina olika klasser Theia, Kira och Vincent <3 alla med HP!
På söndagen var vi i Rättvik på Ssrk s utställning där blev Kira BIM valpklass 1, Cod 2 Hp i valpklass 1, Theia oplacerad i stor öppenklass men med väldigt bra kritik. Väldigt nöjda med helgens resultat :-D
En trevlig dag med bästa Jill och Cod på plats, Tack Jill!
 
9 November
Inga roliga nyheter här ifrån på bara 2 veckor så har vi förlorat både Nova och Titan, det är hjärtslitande. Jag kan inte ens beskriva det med ord det vi jag känner just nu.
Tur att jag har våra små under Theia efter både Nova och Titan och sedan Kira och Vincent efter Nova <3
Titan skulle ha tävlat i helgen på Frk östras Flat Show som superveteran, när jag anmälde så var han så grymt pigg med ett riktigt klipp i stegen :-( tänk att det kan gå så fort?!
 
18 Oktober
I fredag blev alla valparna 4 månader och får nu följa med på alla olika aktiviteter, själva firade vi det i Sundsvall med Sara Hansson och Wilma från första kullen 2012. Kira var självklart med och miljötränade i Sundsvall bland drakar och många hundar, sedan fick Kira ha pyjamasparty hemma hos Wilma <3 bra för lilla tjejen att prova stå på egna fötter, meddans resterande resesällskapet fick sova på annat håll och åkte på utställning tidigt lördagsmorgon.

Utebliven utställning i Rostock.... Anmälda och allt klart! Kommer hem torsdag em och ska fixa med Phebes päls inför resan. Har i inpackningen i pälsen, packar mina saker m.m. när jag sedan ska tvätta Phebe ser jag att pälsen är borta på vissa ställen på henne :O Hjääälp! För att gör berättelsen kort kan jag säga att det blev ingen utställning utan bara en höstresa för oss två! Jättetrevlig men intensiv resa, kul att se hur det går till i annat land. Ny erfarenheter rikare och i Tyskland går inte nakna och pälsade tillsammans.

 
11 Augusti
Oj jisses vad tomt det blev här hemma!

Bara "Kira" kvar här hemma. En brun liten tik som förhoppningsvis ska bli min nya kollega i framtiden.
Nu är alla valparna sålda och har flyttat till sina nya underbara familjer och vi önskar er alla lycka till med er nya familjemedlem <3 och ni vet vart vi finns om det är något!

 
3 Augusti
Valparna är nu 7 veckor och det är full rulle när de är vakna!

Vi har varit in till stan och miljötränat valparna, de vägrade dock att gå i koppel så vi fick jobba hårt på att få dem att röra på sig, så det slutade med att vi  2 benta fikade på café Fågelsången......! Valparna lade sig ner längs muren och sov lite middag (bild på FB)

Nova har dragit ner på ammandet och säger ifrån på dagarna om de kommer och vill dia, men morgon och kväll tycker hon de ska få mysadia lite.

Det är så härligt att se alla hundarna tillsammans på gården både de vuxna och valparna, Titan är den som har lite jobbigt när valparna kommer i klunga och vill leka med honom, en och en går bra eller max 2 st. Det är en fröjd att få sitta på altanen och se när valparna busar och leker med varandra eller när en av de vuxna bjuder in till lek. Phebe har tagit på sig ansvaret som lektant. Valparna är så tydliga i sitt valpspråk.

 
28 Juli
Nu är valparna dryga 6 veckor och tiden bara rinner iväg :O tänk att de flyttar snart.....

Valparna har varit och badat för första gången, vissa simmade till och med. De har varit i skogen med en familj som har bokat en av tjejerna.
De är ute och busar så fort de är vakna, de springer mest lös på gården även om de är i valphagen och hundgården ibland. De är tillsammans med kennels övriga hundar lite varje dag, det är bra att möta andra hundar under kontrollerade former. Det är då de lär sig hur man möter och beter sig mot vuxna hundar.

 
21 Juli
Nu är valparna 5 veckor och väger ca 3kg och det börjar bli hundar av dem. Äter själva även om de diar lite till och från för att det är gosigt och gott med mammas mjölk.
De får vara ute mer och mer beroende på väder, de springer löst ibland på gården med de andra hundarna korta stunder. De är både i hundgården och valphagen.

Nu börjar den roliga tiden med valpar, då vi kan börja se personligheter och temperament. Nyfikna är de allihopa.
Vi har börjat med socialiseringen, valparna har åkt bil och varit i skogen. Vi använder oss av 10 veckors regeln, det vill säga att innan valparna fyllt 10 veckor så sak det hunnit med tex. 10 olika underlag, 10 olika miljöer m.m.

 
8 Juli
Valparna växer så det knakar, runda och goa är de! Nu börjar de bli mer hundar av dem, de har börjat ta sina första stapplande steg. De har fått vara ute på gräsmattan korta stunder.
I onsdags fick de sin första måltid i valpbaren, bordsskicket var inte det bästa utan de badade i maten, som tur var så fick de äta ute ;-) En av de bruna tikarna kommer vi att behålla här hemma.
Här kan ni se vad valparna heter i stamtavlan http://www.skk.se/sv/kopahund/hundraser-valpkullar/flatcoated-retriever/?show=ad&adid=888936273
 
14 Juni
Nu är de här!!! 9 valpar, 4 Stiliga Gossar 3 svarta och 1 brun & 5 Vackra Flickor 3 svarta och 2 bruna.
Nova och valparna mår bra <3 allt gick lugnt och stilla till. Jämn och fin kull med bra fördelning.
Det är en drömkull som vi verkligen har längtat efter. Vi kommer att spara minst en tik, planen är att hon också ska bli vårdhund, som sin mor och halvsyster.
 
11 Juni
Nedräkningen är påbörjad....!
Nu kan valparna komma vilken tid som helst, vi har börjat att tempa Nova flera gånger om dagen och allt är förberett med handukar, handskar, filtar och vällning som extra energi under valpningen <3
Nu är det svåra kvar... att hitta på namn åt alla valparna.. hur många det nu blir?

Titan börjar bli gammal och lite stel, men ännu häger han med och både maten och promenaderna i skogen är viktiga! Han är sällskaps herre åt Nova den lilla tid (ca45 min) som de är ensamma hemma, när vi andra åker till jobbet. Tur att Macce jobbar natt.

Efter Phebes löp har flocken trillat på plats, Theia och Phebe har blivit bästa kompisarna och leker och busar för fullt, de delar gärna bädd, framför allt på hundrummet på jobbet men gärna hemma också. Har försök ta kort på dem, men så fort jag får upp kameran (mobilen) så ser de det och flyttar på sig :-(

 
28 Maj
Nu börjar det synas att Nova väntar valpar, hon börjar bli lite rundare runt magen, å vi är så glada =) Hon är väldigt hungrig redan nu....!

Vi har tagit fram valplådan <3 nu är det bara att ha tålamod och vänta.
Hon har gått på mammaledighet, hon tycker vi är lite elaka som lämnar henne hem när vi åker till jobbet.
Det är som om hon säger varje morgon " MEN om man mår bra kan man jobba trots man börjar bli rund" Och matte känner sig elak varje morgon <3

Tanken är att vi själva ska spara en valp och att den ska utbildas till vårdhund som mamma Nova och dotter ur första kullen Theia. Så den tanken har funnits med hela tiden när vi tittat på hanar, de måste ha de lämpliga egenskaperna som vi är ute efter. Och det har Happy, jag är så glad att vi fick använda honom, nu längtar jag bara tills det är dags. Under tiden så jobbar vi vidare med valphagen.

 
20 Maj
Nu har Nova gått halva tiden av dräktigheten <3 det känns som det kommer att bli valpar i mitten av juni :-) Det ska bli så kul att åter igen ha en valpkull här hemma.
Vi har börjat planera en ny valphage till de små. Lite har vi ju kvar sedan förra kullen. Det kommer bli lite olika underlag, lite man kan gå upp på eller krypa under, allt för att de ska få så bra start i livet som möjligt.

Phebe jobbar på bra som vårdhundselev.

 
15 April
Ojoj nu har tiden runnit iväg igen.....! Men här händer det grejer......

Nova är nu parad med Happy och vi hoppas på valpar i mitten av juni <3 både svarta och bruna valpar, läs mer under valpar.

Phebe har klarat L-testet till vårdhund och har nu på börjat sin praktiska utb.

 
25 Januari
Välkommen 2016. Då var det nytt år igen. Nyåret fungerade bra, ganska mycket smällande i närområdet.

Tillbaka på jobben, jag och tjejerna efter 3 veckors ledighet. Skönt att få lite rutiner igen. Vi hann precis börjar jobba igen, då sätter både Theia och Phebe i gång att löpa....
Det är som att vara småbarns förälder igen och lämna på dagis, hundpassning.

I helgen var vi på utställning i Kumla med okej resultat, se resultatsidan.

Har blickat tillbaka på 2015. Vilket år!
Titan har gått bra på utställning med väldigt fina kritiker, både BIR och BIM Veteran och BIM Jakt.
Nova har blivit Social Tjänstehund och tagit 2 championat i rallylydnad <3 jobbar heltid som vårdhund.
Theia står på tillväxt och mognad, vi tränar men inte startat. Jobbar heltid som vårdhund.
Phebe kom in som en virvelvind i vårat liv i februari <3 sätter både tålamod och kunskap på ända i mellan åt!

 

Gott Nytt År 2016

21 December
God Jul och Gott Nytt År

Allt fungerar bra på jobbet, Phebe har påbörjat sin färd mot färdig vårdhund. Nu har vi kommit igång på båda äldreboendena ordentligt.
Nu tar vi långledigt och bara myser och umgås <3

 
15 Oktober
Nu är hösten här :-)
Allt har kommit igång, tjejerna håller för närvarande på med sin inträning på Hasselparken, fungerar som förväntat. Jag har skrivit en artikel om en vårdtagare vi arbetar med som ligger på läkemedelsverkets hemsida.  www.kollpalakemedel.se Kul att den blev så bra.

Jag är nu utbildats till funktionär på FB-R, funktionsbeskrivning retriever och varit funkis, hoppas på snar vidare utbildning inom detta, för det är så himla kul :-)

Och så har äntligen inomhusträningen kommit igång <3 Love it <3

Vi har varit på utställning i Jälla inoff, se resultatet på resultatsidan

 
1 September
Vardagen är åter igång och vi jobbar för fullt, nu under september kommer vi även att köra igång vårdhundsverksamheten på Hasselparken, vilket känns kul.

Lite annat kul är på G, under hösten. Kan bli en rolig höst i hundens tecken. Jag är så glad över hundgänget som ska träna inomhus i höst/vinter <3

Phebe har nu blivit 6 månader och nästan vuxen <3 vi väntar på löp.

 
20 Juli
Nu har vi semester och vi har varit ner till Tyskland och Rügen. Flattarna fick stanna kvar i Sverige. Tjejerna var hos Håkan och Marianne med guldkillarna och Titan hos mormor och morfar. Phebe fick följa med och miljöträna :-)

Igår var det dags igen att springa vänstervarv, denna gång i Köping. Strålande resultat med väldigt fin kritik Titan BIR-veternan <3 Vi fick för 1:a gången gå in i  stora finalringen, men där blev vi oplacerade. I veteran går man ju mot alla BIR veteraner i alla raser.

Annars går vi mest i skogen och har det bra, alla mår bra av att ha semester <3 och göra så lite som möjligt.

 
17 Juni
I helgen gjorde vi "comeback" i utställningsringen efter några års frånvaro. Ssrk Högbo med superbra resultat :-) Vi är så glada åt vår första kull med valparna efter Nova och Titan. De är inte bara mentalt väldigt bra utan även snygga ;-) Tellus som var först ut kom 2 med CK i en stor öppenklass, Wilda fick exc men blev oplacerad också det i en stor öppenklass, pappa Titan slog till med att bli BIM både i veteran och i jaktmeriterad :-) Tack till Nisse med Wilda och Fam Netterberg med Tellus att ni kom och förgyllde våran dag i Högbo <3 Hoppas fler av valparna och valpköparna kommer med nästa gång vi åker på aktiviteter.

Vår första kull här på kenneln Dragontorpet blev 3år i maj och räknas nu som vuxna. Det känns väldigt skönt och roligt att alla valparna har kommit till de bästa hemmen som finns, alla valpköparna tar hand om våra <3 på bästa sätt! Tack för att ni gör det!! Ni är guld värda <3

Titan har 2 valpar efter sig som är sociala tjänstehundar Tellus i kullen hos kennel "Cath Me" och Theia från vår egna kull!

 
23 Maj
Då är vi hemma igen med en till certifierad vårdhund efter en tur ner till Brösarp och Vårdhundskolan :-D
Så skönt att allt gick vägen även denna gång, är så glad att min arbetsmyra klarade provet galant <3 Nova men även jag fick väldigt bra kritik efter våra insatser på provet i autentiskmiljö vårdmiljö :-D

 
9 Maj
10 Maj Stort GRATTIS på 3-årsdagen Rio, Tellus, Blue, Wilma, Wilda, Nova, Gira, Hera och Saphir önskar Theia med familj <3
Tänk att det redan gått 3 år sedan ni kom till världen <3 alla våra kära valpar <3
Stort TACK till alla familjer som tar så väl hand om guldklimparna, ni gör ett toppenjobb.
 
30 April
Glad Valborg önskar vi alla :-)

Välkommen "Phebe" en Chinese Crested Powder Puff. En litten pufftik som flyttat in på Dragontorpet.
Tanken är att även utbilda henne till vårdhund. Ett bra komplement till de andra tjejerna, en liten hund som kan sitta i knät hos vårdtagare och som inte fäller päls.

 
12 April
Igår startade Johan och Nova i fortsättningsklass i Bro-Håbo och fick 82poäng med sig hem :-D Det var en stor tävling och många hundar att titta på.

Jag har hittat en sådan bra hundträningsgrupp som jag fått vara med och träna med, vi har hyrt inomhushall under den kalla årstiden och det inspirerar hundträningen så himla mycket. Så kul!!
Jag längtar till hundträningskvällarna :-)

 
24 Mars
I helgen var vi till Flen på rallylydnadstävling. Johan och Nova klarade tävlingen bra med lite hjärnsläpp och gick fel på en skyllt :-( men de klarade sig med 79 poäng :-) och är nu klara i nybörjarklass och Nova hete nu RLDN Söklustens Black Forest Cake.
Bara på det igen, så nu börjar träningen för fortsättningsklassen.

Tänk att 3 hundar av samma ras kan vara så olika varandra........
Titan börjar bli gubbe och börjar bli lite stel, jag har upplevt att han har lite ont ibland i höfterna så nu har vi börjat med glukosamin, jag tycket att han verkar lite bättre sedan vi började med det. Han älskar fortfarande att sno mina tofflor och springer gärna ut med dem. Han kommer även gärna med dem i munnen när han ska hälsa oss välkomna hem <3
Nova våran lilla duracellkaninen, som aldrig tar slut! Hon älskar att jobba och göra saker, hon är alltid ett steg före ;-) Hon har ett will to please utöver det vanliga.
Theia en mix av båda sina föräldrar, lugn och sansad men fortfarande väldigt ung och lättstörd. Hon älskar att använda sin nos. Vi har aldrig haft en sådan nyfiken hund som hon är.

 
6 Januari
Det har nu gått 5 månader sedan Troja somnade in, saknar henne fortfarande men det är glad tankar när jag tänker på henne och allt hon lärt oss <3

Nytt år, nya tag
Vi tragglar på med jobbet som vårdhundsekipage..... Underbart jobb <3 jag får vara aktiv, social och träffa människor och träna hund, kan det vara bättre?!
Vi blir bättre och bättre och börjar hitta vårt arbetssätt, det gäller att börja flyga långsamt - mjukstart, långsamt stigning uppåt för att så småningom flyga stabilt och länge på hög höjd!

Året började bra på tävlingsfronten Johan och Nova startade i rallylydnad på Kistamässan 3/1 och det slutade med 80 poäng och en medalj :-D
Vi fortsätter träna på med lite olika saker, men det blir mycket inriktning på vårdhundjobbet och sådant som främjar det ;-) Vårdhundarna ska ju hålla länge och tåla mycket så mycket fysisk och psykiskträning samt skojträning <3<3

Nu kan man ju tro att det bara är tjejerna som får träna och så känns det ibland när jag lämnar honom hemma och åker och jobbar. Men han får sitt oxå, han sover i sängen med oss... jag som aldrig skulle ha hund i sängen igen.....! Även om vi inte tävlar längre så tränar vi, inte så mycket apportering på retrievervis men mycket annat, han är min bästa träningskamrat "Jag älskar denna hund" han är så enkel att träna in nya saker, han vill verkligen vara till lags <3 Om jag gör rallybana åt Nova och Johan testar jag den med Titan så att den funkar. Man kan knappt tro att han fyller 10 år till våren, han är bara lite grå om hakan å när vi kommer hem från jobbet kommer han alltid lika glad och bärandes på en sko eller det som låg närmast.

 

Gott Nytt År 2015

 
6 Oktober
Det har gått två månader sedan du fick somna in vår älskade Trojsa, saknade är fortfarande jobbig. Jag tror att du har det bättre där du är nu.

Jag och Theia var till Jälla på utställning i lördags. Theia är så underbar lugn och sansad <3
Theia blev BIM, domaren tycket hon var i det lugnaste laget. Det tar jag gärna hon funkar så fulkomligt bra i jobbet som vårdhund.
Stor svart hund kan många vara rädda för och det är det några vårdtagare som säger "jag är rädd för hundar, men inte för henne hon är så lugn och varsam" det är bra betyg!

Jag och Theia har även börjat en rallylydnadskurs, kul vardagslydnad. Det bygger på bra samarbete och en bra relation. Så även Titan och Nova får sådan träning.
Annars handlar Novas träning mest om att träna för att klara certifieringen till vårdhund. Hon får vara med och göra praktik på jobbet.
Det är ju två helt olika personligheter på tjejerna, Theia den lugna, sansade och gosehunden, medans Nova står för fart och fläkt och har en motor som få är i närheten av.

 
10 September
Tänk att det gått 1 månad sedan vi tog bort vår älskade Troja, saknar henne och när man går i mörkret i hallen så tänker jag ofta "akta dig så du inte snubblar på Trojsan" innan jag kommer på mig att hon inte kan ligga där. Samtidigt som det så känner jag att vi gjorde helt rätt, en flat ska springa i skogen och inte välja bort promenaderna. Du kommer alltid finnas i våra hjärtan <3

Hösten är här, jag och tjejerna har börjat vårt nya jobb som vårdhundsteam på Årstagården. Det är mycket att tänka på och samtidigt väldigt roligt. Jag hoppas på en rolig och intressant höst, där vi kan göra stor skillnad för människor i sitt dagliga liv.

 
10 Augusti
I fredags 8/8 fick Troja somna in, hon fick ett värdigt slut hemma i trädgården omgiven av familjen <3

Det hela började för flera år sedan då Troja fick Neospårabakterier (kronisk sjukdom) i lilhjärnan, det tog lång tid innan man kom på vad som drabbat henne. Sjukdomen slog ut hela centrala nervsystemet med muskelförtvining som följd.
Men bakterier kan man ju behandla med penicillin, det är ju värre med muskelförtvining....
När vi väl fått bukt med bakterierna så var det mycket jobb med rehabiliteringen tillbaka, men hon har alltid haft ett visst bortfall av muskler och då framför allt i bakstället.
Nu var sjukdomen påväg ner i ett skov igen och hon hade det jobbigt med balansen, trillade ofta och hade svårt att ställa sig upp. Valde aktivt bort promenader och aktiviteter pga. orken och att bara ligga hemma på gården är inget liv för en aktiv ras som flatten.
Som djurägare har vi ett ansvar att ge våra djur/ familjemedlemmar ett värdigt liv med bra mat, utevistelser och aktiviteter efter förmåga. Det är de värda <3

 
20 Juli
Vi njuter av semestern hela familjen, lata dagar för alla.

Det börjar sjunka in att vi klarade testet till Vårdhund, jag och Theia! Vi ska börja jobba som team den 1/9, vi ska bygga upp verksamheten hos Aleris i Uppsala.
Så jag ser fram emot en händelserikt höst :-) även om den kommer att bli tufft att bygga upp något nytt, så känns det otroligt kul också.
Planen är att även gå upp med Nova på certifieringstestet om det blir till hösten 2014 eller våren 2015 är inte klart ännu.

Vi har varit och hälsat på Theias syster Nova i Haknäs <3 otroligt härlig liten dam! Lydig som tusan :-D

Troja lever pensionärslivet och följer med på promenader om hon vill, veterinären var här och kollade om hon har smärta och det har hon inte, men hon är vinglig i bak efter Neospåran, så det är som det är! Så länge hon är pigg och glad, äter och vill följa med på promenader får hon hänga med. Hon skiner upp när goldenkillarna har varit här :-D

 
3 Juni
Nu är vi klara!!!!!
Jag och Theia klarade proven för att bli Certifierat vårdhundsteam :-D

Ett år av hårt arbete och pluggande är till enda, skööönt!
Det har varit några omtumlande dagar i Skåne, Brösarp och vårdhundskolan.
När vi landat i det hela och återhämtat oss ska jag skriva lite mer.

 
23 April
Jag och Theia hårdträna för vårdhundsprovet. Idag var vi ner till hundhagen med det nya hopp hindret och då passade vi på att träna lite.

Jag har beslutet mig för att jag bara ska gå upp på certifieringen i maj med Theia, det är tufft att hinna med att träna båda tjejerna så intensivt som det behövs för att klara provet.
Samt att Nova löper just nu så hon kommer att vara mitt i skendräktigheten då provet är, och det är svårt att säga nu hur påverkad hon kommer att vara av det. Och det blir ett nytt tillfälle i oktober för certifiering.
Så om Theia inte klarar det nu i maj så får vi göra om prov i oktober och klarar hon det, så kan jag lägga mer tid till Nova och gå upp med henne i oktober....
Det känns skönt nu när jag väl kommit till ett beslut och det känns som rätt beslut!

 
14 April
Ojoj här händer det inte så mycket :-(

Jag och tjejerna fortsätter i vårdhundsskolan. Nu återstår bara det teoretiska och praktiska examensproven.

 

Gott Nytt År 2014

23 December
Vi önskar alla ~ God Jul och Gott Nytt År ~

Jennifer är hemma och firar jul och sin födelsedag med familjen. Vi får en grön jul här i Uppsala, tråkigt tycker ju jag.
Fortsätter jobba på med skolarbetet, även om det blir lite lugnare nu under helgdagarna.

 
22 November
Det händer inte så mycket här hemma.
Vi har varit på några jakter under hösten. Men det mesta fokuset ligger på vårdhundsträning och praktiken på jobbet.

12-13 oktober hade vi kantarellsökkurs, tyvärr var det bara Rio och Theia från kenneln som kunde vara med, så vi bjöd in andra hundförare oxå. 2 härliga dagar i skogen med Anki Lindholm som instruktör! TACK till er som var med.

Jag och Theia har varit filmstjärnor och programmet visades i söndags :-D Buskul!

Troja piggare igen och galopperar i skogen :-) hon har ännu en gång lurat döden, hur många liv kan en hund ha <3 min älskade gammeltant <3

 
1 September
Då var ännu ett pass på vårdhundskolan i Brösarp gjort, denna gång med mer hundträning på schemat :-)
Tufft att åka så långt för skolan ,70 mil enkel resa, men det är det värt när allt är klart.
Stor hundarna var glada när vi kom hem, kollade av Theia ordentligt <3 så nu är flocken samlad igen!

På schemat i veckan står det kursstart för valpkurs och fortsättning på vardagslydnad , jobb på Årstagården som jag inte varit på länge. Sedan är det min arbetshelg.
Sedan är det mycket egen hundträning som måste igång nu, för att ha en chans att gå upp på certifieringen i vår, gärna då med både Nova och Theia.

Under september är det HD röntgen inbokad för valparna. Så då håller vi tummarna för att alla ha bra höfter.

 
10 Augusti
Jag Ammie har haft 2 dagar semester i sommar då Flattfestivalen var och vi var med och hade försäljning. Johan har haft 2.5 veckor semester. Vi har varit hemma det mesta tiden och fixat hemma på gården. Gått sköna långpromenader i skogen.

Sedan var vi upp till Berking och campade med alla 4 hundarna och Macce. Hundarna fick simma och busa i vattnet.

Vi har varit och hälsat på Tellus ute på Blidö och Rio i Öregrund.
Lill-Nova med familj har varit hit på besök och Sara och Wilma tog denna väg förbi på väg hem från Kalstad <3
Blue och Monica brukar vi träffa lite till och från och gå prommisar, missar kameran ofta :-( Men som tur är så kommer han och bor hos oss nu i augusti <3

Tack alla ni valpköpare som tar hand om era <3 så himla bra!

 
10 Juni
Då har vi tillbringat vårat första pass på vårdhundskolan i Brösarp. Teoridagar med en heldel repetitioner och väldigt lite hundträning.
Jag och Theia har bott och ätit som prinsessor på Talldungens gårdshotell i Brösarp.

Johan och Marcus tog lite semester i Skåne medans jag var i skolan :-) en tur till Rügen han de med.
Vi stannade en natt i Norrköping hos Jennifer på vägen hem, så vi fick se hennes nya egna lägenhet <3 och på fredag tar hon studenten GRATTIS!!

Har planerat in lite fler kurser under sommaren, annars kommer den mesta tiden gå åt till egen träning av Nova och Theia.

 
4 Juni
Här händer det saker, jag har kommit igång med lite kurser i hundhagen i Nåntuna under våren.

Jag, Nova och Theia har klarat lämplighetstesten och kommit in på vårdhundsutbildningen och åker ner till Brösarp för första passet i skolan den 5/6. Jag har även fått jobb som vårdhundsförare/ undersköterska. Kommer att jobba på Årstagården, Sveriges demenscentrum :-) Jag och Theia kommer att åka ner på första passet i skolan, ska bli kul och spännande!

14 Juni tar Jennifer studenten. Hon har fått jobb och lägenhet, köpt bil och kommer att fortsätta bo kvar i Norrköping under sommaren och början av hösten. Sedan får vi se om hon får förlängning på jobbet el hittar något annat jobb där nere. Lycka till!!

Vi har varit och hälsat på valpen Nova med familj :-) och tänkte nu försöka åka runt och träffa de andra valparna under sommaren :-) om vi nu är välkomna! Funderar över nästa valpträff, har ni förslag så säg till!

Jag och Theia har filmat för barnprogram, Buskul som kommer att sändas i oktober/november :-)

 
10 Maj
Stort GRATTIS alla Dragontorpet valpar på 1 årsdagen, hoppas ni alla har en kalasbra födelsedag med mycket skoj och bus. Något gott att tugga på!
 
2 Mars
Vi har haft en underbar helg i Sundsvall och Hassela, julklappen från barnen och familjen: En resa till Hassela :-) Det är några år sedan sist!

Så när jag pratade med Sara, Wilmas ägare så sa hon att vi gärna fick komma upp och bo hos henne och Wilma en natt, så sagt och gjort. Vi drog upp redan på torsdags eftermiddagen mot Sundsvall :-) och blev bjudna på världens godast mat när vi väl kom fram, den godaste kycklingpaj jag någonsin ätit <3 Sedan fick Theia stanna kvar hos Sara och Wilma när vi på fredagmorgon drog vidare mot Hassela. Vi hade det underbart i stugan och skidbackarna, en dag med strålande sol annars några plusgrader. Lagom skidväder!

På söndagen kom Sara, Anders, Wilma och Theia ner till Hassela så vi fick tillbaka våran lilla odåga ;-) TACK snälla söta Sara för allt, så härligt att få komma upp och se hur ni har det och gosa med Wilma <3

 
3 Februari
Här händer det inte så mycket i kylan, vi går våra rundor i skogen.

Theia och jag försöker träffas med valpgruppen på UBK 1 kväll i veckan. Tränar lite fotgående m.m.

Kurserna startar nu till veckan och kommande helg :-)

 
7 Januari
God fortsättning på det nya året!

Julen var som traditionellt, alla här hemma, bra för både hundar och ungar!

Vi firade in nyåret i lugn och ro. God mat och dryck!
Theia tog fyrverkerierna med ro, värre var det med att grannen skrek ÅHHH till himlaspelet. Så Johan och Theia tog en promenad när det lugnade sig på gatan, å då var det inga problem med varken ljud eller ljus.
Det verkar som alla valparna har tagit allt med ro, det känns skönt, då kanske cd-träningen har gjort nytta :-)

Jag går fortfarande med stiftet i tån (5veckor) oändligt lång tid, jag vill ut i snön och pulsa!
Både jag och hundarna är uttråkade vid det här laget!
Johan och Macce har gjort så fin lydnadsplan på gården åt mig, men tyvärr är den så hal att jag inte kan vara där ute och träna :-( så vi får sysselsätta oss inne.

Theia är snart 8 månader, fy vad tiden går fort <3
Troja kämpar på, lite för halt ute för henne <3 is och halka till en vinglig tant är ingen bra kombination.

Nu till helgen kommer Blue och bor hos oss några dagar :-) då matte ska ut och resa och husse måste jobba! Ska bli kul att få rå om honom lite igen <3

 

Gott Nytt År 2013

13 December
Vinter har nu infunnit sig i Lugnet ett härligt vitt fint täcke av snö, kan inte hjälpa det, jag gillar vintern!

Det tråkiga är att jag sparkat i foten "tån" lite illa så jag går med ett stift i tån, så jag kan inte njuta och vara ute i skogen med hundarna, det saknar jag enormt.

Jag gick upp på examen i november och klarade den så snart är jag färdig i skolan, jag har 2 böcker kvar att recensera. Men skönt att vara klar med alla hundarbetena och både det skriftliga och praktiska provet klart :-)

Vi önskar er ALLA en skön och hälig jul och ett gott slut på året.

 
11 November
Då har alla våra små söta och goa valpar blivit 6 månader, GRATTIS!
Tänk vad tiden går fort, det är ju inte länge sedan de fick plats i en hand <3

Jag och Theia kämpar på med våran valpkurs på brukshundsklubben, just nu försöker vi träna i en cirkuskonst som ska visas på avslutningen.
Försökte länge med att rulla ett varv på golvet, men vi får inte till det, så vi valde att ta upp en 5 krona från golvet i stället...! Och det funkar nu ganska bra :-)

I helgen hade vi valpträff i samband med FRK-östras utställning i Jälla, Uppsala
Tack till er som kom och ställde ut era fina hundar, alla med väldigt fina kritiker/ bedömningar.
Vi fick på hälsning av Nisse och Tellus från Titans första kull, kul att se er!

Johan har börjat på jägarskolan och satsar nu på jägarexamen i vår.
Jag har bara examen kvar nu innan jag är klar i skolan, för denna gång i alla fall.

Kurserna i Oxkällan trillar på, valp och vardagslydnad. Och i söndags hade vi prova på apportering för springer spaniels, kul och trevligt gäng som vi nu hoppas på att de ska få lite mer smak för apportering med hund.
Tack för en trevlig dag!

Troja är pigg och springer och galopperar på i skogen på promenaderna, det är så häligt att se henne nu <3
Nova är på väg in i löp, så hon får en lugn period och så ska vi ta tag i lydnaden till våren igen.
Titan han följer med på allt tok hans matte hittar på, men det blir inte så mycket organiserad träning just nu, skolan tar för mycket tid.

 
20 Oktober
Hera har fått egen familj, ända uppe i Östersund! Lycka till Staffan och Hera. Theia hade lite jobbigt dagarna efter Hera åkt. Theia gick och letade efter Hera på de platser som hon brukade vara på, sedan kom hon och lade sig i knät hos oss för att ta en vända till och se om inte Hera hade kommit fram <3 Men när vi tog bort Hera favo plats i hallen så slutade Theia med letandet.

Inbjudan till valpträff 2 är utskickad, hoppas så många som kan vill komma! Denna gång utställning i Jälla.

 
22 September
Idag har vi varit på utställning i Jälla, Theia BIG 3-valp och Hera 2 i valpklass 1.
I fredags hade jag sista redovisningen i skolan, nu är det bara examen kvar i skolan, men först måste alla arbeten avslutas och skickas in. Böckerna läsas och skriva recenseras.

I torsdags började jag och Theia på valpkurs på brukshundsklubben, teori första gången.

 
9 September
Då har farbror Blå flyttat hemifrån och fått en egen familj. Jag som nästan förlikat mig med att han skulle stanna här hos oss, han kommer att få det jättehärligt och all uppmärksamhet som han förtjänar lilla killen min.
Det bästa är ju att han inte bor så långt härifrån <3

Strålande sol har det varit i helgen och vi har fått mycket gjort ute. Valpkurs på morgonen, så kul att se alla framsteg de gör. Jag, och Jennifer som varit hemma över helgen tog 4.5km varvet med de stora hundarna idag.
Sedan var jag och Theia på station och vinkat av Jennifer när hon tog tåget tillbaks till Norpan <3 lycka till på praktiken i apariet! Vi väntar oss många härliga bilder på kusinerna :-D

 
4 September
Vi har haft valpträff, å alla valparna kom <3 så glada att vi fick se alla valpar och valpköpare igen, härligt!! Tyvärr hade vi ju hundväder, men vad gjorde väl det när allas humör var på topp :-)

Denna träff gick vi igenom viltspår. Alla ägare fick prova på att göra spå och alla valpar fick gå spår, alla spårade på bra!
Om det är någon av er som vill ha fortsatt hjälp med att komma igång och spåra så hör av er så bokar vi in det. Det är en härlig sysselsättning för både ägare och hund.

2 kurser håller på fortfarande, men nu börjar det bli mörkt och kallt :-( känns som om det kommer bli en lång höst......

Troja har varit tillbaka till sin veterinär Cecilia, och hon har inte blivit sämre neurologiskt :-) men hon har permanenta bortfall :-(
Hon fick ny smärtstillande så nu är hon glad och pigg igen och följer gladeligen med på promenad när det är ljust.

Vi har fortfarande 2 valpar osålda. 1 tik och 1 hane
Tiken lugn och sansad, rumsren. Lättlärd, arbetsvillig och följsam. Har en tydlig av och på knapp. Tar nya miljöer med stort lugn. Tycker om att använda sin nos.
Hanen är det lite mer fart på även han följsam, lättlärd och arbetsvillig. Ser ut att ha fått allt på rätt plats exteriört. Apporterar spontant med stor glädje.

 
21 Augusti
Novas träning fortgår med framsteg :-) Kul att vara på G igen.

Valparna har varit med på träning i lite olika omgångar, Farbror Blå hade en heldag med Ursula när jag var i skolan.
Theia och lilla Orange har varit med en varsin dag i skolan <3 funkade jättebra med båda tjejerna.

Troja ska tillbaka till veterinären nästa vecka på återbesök.

Valpträffen är utskickad till alla valpköpare, om du inte fått någon så HÖR av dig!  1 september är den, hoppas så många som möjligt kan komma.

 
11 Augusti
De senaste veckan har vi kommit igång med träning med Nova och Titan, tänk att så mycket som kan försvinna när man är mammaledig..

Valparna har varit en sväng till stan och socialiserats igen, denna gång på gågatan mitt i stan. Gick förvånansvärt bra att gå med alla 3 i stan.
Ursula har varit här några gånger och hjälp till med valpträningen; Tack! Inte lätt att hinna med alla 6 hundarna.

Nu planerar vi för valpträff 1 september och kurserna som snart börjar i Nåntuna, ska bli kul att komma igång med kurser/träningarna igen.

 
1 Augusti
Idag flyttade lilla tjejen omärkt till sitt nya hem i Sundsvall. All lycka till med henne <3

Sedan var vi till veterinären för att få 12v sprutorna till de andra valparna, då tjejen i receptionen kom ut och sa, jag hittar inte er i bokningssystemet.....men hon kommer ihåg att vi sa onsdag när jag var där i måndags på lilas valpbesiktning.

Det visade sig att de var torsdag hon lagt in oss, så det var bara att ta valparna och åka hem. Men vilken bra passivitetsträning det blev. Många stora hundar i väntrummet, men ganska snart lade sig alla 3 ner under soffan och somnade <3 de kommer nog också att älska att gå till sin veterinär som pappa Titan gör, han blir ju sur om det inte han som ska gå in :-) Men när vi ändå var där passade vi på att väga de kvarvarande, Nacke vägde 13,8, höger fram 10,3 och höger bak 10,5. Nacke har ju hela tiden varit störst bland hanarna, Tiken omärkt vägde 11,7 i måndags.

 
29 Juli
Vi har haft en sista skön semestervecka här hemma.

Vi har varit och hälsa på Novas valp, Nova och familjen Eriksson på deras sommarställe vid vattnet. Tack för en härlig dag, Macce är sugen på att sälja våran båt och köpa en mindre och snabbare...undra varför!
Tyvärr blev det inte så många bra bilder från dagen :-(

Jag och Nova har varit på träning i Nykvarn och jaktträningsgruppen söder, kul att göra något med henne efter mamma ledigheten. Mycke måste tränas in igen. Blev inspirerad av träningen så jag har varit ner i hagarna och tränat själv efter det.

 
22 Juli
Nu är vi hemma igen från semestern, den blev lite kortare än vi räknade med, men det känns skönt att vara hemma igen. Allt har funkat kalasbra att resa med alla hundarna. Vi stannade lite fler gånger och rastade valparna. Nu är de mer än väl tränade på att åka bil. Det har fått vara med och fått miljöträning på olika ställen. Vi firade farmors 90-årsdag först hemma hos henne och sedan på Ystad Saltsjöbad <3 vilken krutgumma!
 
11 Juli
Vi har fått sms och mail från valpköparna som redan hämtat sina valpar, och det verkar som om alla valpar har kommit till rätta i sina nya hem!
Vi har fått bilder som vi gjort en egen sida till >>

Vi har 2 tikar osålda! Märkta: högerbak och omärkt. Bilder finns under aktuell valpkull.

Vi tar lite semester åter 25/7

 
7 Juli
Nu har flera av valparna åkt till sina nya familjer och vi önskar er alla lycka till!
Lilla vänsterbak åker på fredag <3
 
25 Juni
Valparna växer så det knakar, de leker å busar med varandra. De är ute i valphagen så fort vädret tillåter det, de vill inte gå in. Så nu vill vi ha sommar och lagom med sol!
Vi har fått stängsla in tomten med ett till staket så de inte rymmer. De har hälsat på Nisse kanin, de springer upp till honom så fort de bara får chansen.
Vi har övat på att åka bil små korta pass.

I helgen var flera valpköpare på återbesök, kul att träffa er alla igen!

Novas uppfödare var förbi och tittade på valparna och hjälpte oss få till lite bra stå bilder.

 
19 Juni
I torsdags var vi ner till Norrköping och flyttade hem Jennifer som nu har sommarlov <3 Marcus har haft en vecka redan, börjar senare och slutar tidigare!!

Fredag-söndag var det skola igen, denna gång jaktblocket. Praktik lördag och söndag med egen hund. Jag hade med mig Titan och jag är så nöjd med honom <3 Vädret var inte riktigt på vår sida :-( men det gjorde inte så mycket för vi hade så roligt ihop! Det tråkiga är att man åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen, så man missade så mycket tid med valparna och jag missade även några valpköpare. Det är så härligt att få njuta av denna korta tid med valparna :-)

 
10 Juni
Helgen har åter gått i valpköparens tecken, kul att träffa er alla!
Idag har valparna varit ute och sprungit på gården. Kul nu när de börja bli små individer <3

I fredags var Tellus på besök då matte var på disputation <3 mysig kille! Allt funkar så bra med alla hundarna ihop.
Han var lite fundersam vad det var som var i matsalen (valparna)

Till helgen är det skola igen, jaktblocket. Det ser jag fram emot :-)

 
2 Juni
Nu har valparna hunnit bli 3 veckor <3 det är full rulle i valplådan! Vissa kan ju redan rymma ur den.....Nova sköter det hela jättefint.
Fredag och lördag har vi haft valpköpare på besök. Man kommer ihåg själv vilken längta och förväntan man hade på sin nya familjemedlem. Jag skulle nästan ha kunnat bo hos uppfödaren.

Slarviga matte skulle ta fram en hundgodis ur fickan när hon tappade en 10kr på marken, snabbt som ögat var Nova framme och tog upp och lämnade av den fint i handen till en glad matte :-)

 
24 Maj
Idag blir valparna 2 veckor och vi har tagit nya bilder, finns under valpar. Ikväll ska valparna få prova lite välling så får vi se vad de tycker om det.
Nova har det jobbigt med värmen, annars funkar allt jättebra.
 
22 Maj
Valparna växer och frodas, tänk vad fort det går. Största valpen väger redan över 1kg. Ögonen började öppnas på några redan i söndags 20/5, 10 dagar gamla!
Igår så stod flera av valparna på alla 4 tassarna och försökte ta sina första vingliga steg framåt.

Igår lade jag ett viltspår åt Titan och husse som det fick gå på kvällen, kul att komma igång med träning igen.

 
17 Maj
Nu har valparna hunnit blivit 1 vecka, vad det har gått fort! Alla växer och frodas och följer sin egen viktkurva bra.
Det är så tyst och lugnt i valplådan, så ibland måste jag gå dit och kolla om de verkligen lever.
Nova är så duktig och fin med alla valpar. Jennifer är hemma nu under några dagar och hjälper till med de små.
Nu finns det bilder på alla valpar under Nova och Titan kullen.
 
11 Maj
Nu har de kommit, Titan och Novas valpar.
Allt har gått bra och Nova skötte sig exemplariskt. 7 söta flickor och 3 stiliga gossar.

Nyheter på utbildningssidan, jag ska ha kurser i Oxkällans hundsällskaps hagar i Nåntuna.

 
8 Maj
Ja, här går vi i väntans tider, nu är vi inne på sista veckan enl. beräkningarna, Nova är riktigt tjock och trind. Hon är fortfarande precis som vanligt, kanske inte riktigt lika snabb i skogen som tidigare. Hon äter som vanligt men får mat 4 gånger om dagen nu istället.

Titan tycker att hon luktar fantastiskt gott och han kan inte förstå varför hon inte vill springleka och brottas med honom, han försöker på alla olika sätt att få igång henne.

Troja är jättepigg, äntligen! Hon följer med på alla promenader, hon springer till och från. Hon har inte riktigt full balans med det räknar vi inte med att hon ska få tillbaka helt .Hon får sin medicin 3 gånger om dagen och vi får väl se hur länge den är verksam. Så länge hon inte har ont, och har glädjen och glimten i ögat att hänga med på det vi andra gör, får hon hänga med.

 
23 April
Oj vad tiden går fort igen nu.

Vi har varit tillbaka med Troja på Ultuna och fått penicillin igen, hon mådde sämre och blev dålig igen. Nu får hon långtidsbehandling med penicillin, hon kan äta det livet ut säger veterinären. Hon har piggnat till igen och springer i skogen och viljan att vara med är tillbaka. De bortfall hon har av sjukdomen som ostadighet/ vinglighet kommer hon antagligen att få leva med, men vi tränar på så får vi se hur långt vi kommer.

Skolan och skolarbetet knallar på :-)
För att hundarna skulle få extraträning, så blev det en öppen träning i Nåntuna, en gång i månaden, den har varit väldigt uppskattad och dessutom gratis! Info på kurssidan.

Nova är parad och våran första kull här på Dragontorpet beräknas födas i mitten  av maj.
Efter mycket tänkande och diskuterande med bla andra uppfödare har vi använt vår egen hane Titan, som far till kullen.
Det känns extra kul att kunna använda båda våra egna hundar som vi känner mycket väl och att de matchar varandra.
Vi tror på en bra mentalt stabil kull med stor samarbetsvilja och följsamhet. En tydlig av och på knapp.

Stort GRATTIS till Tellus och Anki som har klarat provet för terapihund, nu väntar en spännande tid och arbete inom vården. Vi är så stolta över er!!

 
7 Mars
Vi har nu varit på återbesök på Ultuna med Troja, hon har troligen inte bakterien kvar i lillhjärnan men hon fortfarande funktionsnedsättningar kvar efter infektionen i lillhjärnan i form av balansproblem. Vi vet inte om vi kan träna upp det så mycket mer eller om det är bestående, troligen bestående :(
Hon funkar hemma i familjen och det är det viktigaste för oss. Hon ska ha ett bra hundliv och orka och vilja hänga med på promenader och annat vi hittar på. Att ha svår med trappor och sitta på stock och sten få vi träna på.

Nova löper nu och hon är jättetrött......
Hon sköter om det hela jätte fint, har nästan inge blodfläckar inne alls.
Funkar bra med Titan också, han bryr sig inte. Vi får väl se vad som händer i höglöpet??

Skolan fortlöper, jag har haft några problemutredningar som jag jobbar på med :-) super kul!

 
31 Januari
Troja har nu fått sin sista penicillintablett, så nu håller vi tummar och tassar för att bakterien är helt borta och aldrig mer kommer tillbaka.
Hon är fortfarande lite vinglig och har inte så bra balans så hon ramlar lite till och från, men hon är glad och mycket piggare :-) Hon går med på morgon och lunchpromenaderna och hon springer, luktar och roar sig i skogen.
Hon försöker sitta på stockar och stenar som de andra hundarna, men man får göra det lite lättare för henne så hon klara av det.

Jag och Titan har varit till Knivsta på lydnadsträning :-) Kul att komma igång lite igen!

 
19 Januari
Gott nytt, hoppas ni alla får ett bra 2012
Vi har varit hos veterinären igen, Troja lite bättre och mer med, hon ska äta penicillin 3v till, vi ska fortsätta ha kontakt med veterinären via mail nu.
Man vet inte riktigt hur det blir när man slutar med penicillinet, då kan bakterierna komma tillbaka och man kan ju inte äta pc resten av livet......
Så nu håller vi tummar och tassar att bakterierna är borta för alltid!

Troja piggar på sig och följer nu med på morgon och mitt på dagen promenaderna, men kvälls rundan vill hon inte med på. Förra veckan var hon med på kvällsrundan men bestämde sig för att gå hem mitt i. Som tur var hade hon reflexväst på, så bilen som kom så henne och han stanna, värre med bilarna bakom, dom körde om i full hastighet, men Troja klarade sig helt hem och omedveten om uppståndelsen uppe på vägen.
Det är det värst, sjukdomen har tagit på både syn och hörsel :-(

Jag har haft mitt andra pass i skolan, så nu måste jag komma igång med skolarbeten!

Sedan är jag så himla glad att har kommit in i en suverän träningsgrupp, så jag blir lite sparkad i baken och kommer iväg och tränar :-)

 

Gott Nytt År 2012

 
31 December
Det har varit en tuff höst här hemma.....

Troja har varit riktigt dålig och vi trodde alla att vi skulle förlora henne, vi har varit många vändor till veterinären sedan i augusti. Tillslut hittade de att hon har en bakterie som slår ut hela centarla nervsystemet och att musklerna förtvinar. Det har varit hemskt att se henne vingla fram med stöd av väggarna. Nu har hon fått pc och piggar på sig för var dag. Igår tog hon sig upp för trappen för att få sova i vår säng igen, det är läge sedan sist, vi fick visserligen bära ner henne morgonen efter, för ner för trappen kan hon inte gå än. Vi vet fortfarande inte hur mycket hon kan komma tillbaka, vi har ny tid hos veterinären nu i början av nästa år.

Det har varit mycket pluggande också under hösten, böcker som skulle läsas och recenseras och läxor = övningar som skulle träna in. Jag har tagit examen som instruktör och som retriever/spaniel instruktör (jaktapportering) i november. Sedan kom jag in på problemhundskonsult utb. som startade nu i december.

Nu går vi mot ljusare tider så nu tar vi nya tag och hoppas på ett bra 2012

 
12 Oktober
Det har varit lite tufft här hemma, då Troja inte är så så pigg. Vi har varit hos veterinären flera gånger för undersökningar och provtagning, men än så länge har vi inte fått något svar på vad det kan vara.

Vi fortsätter med butiken och fyller på den! det finns ju så mycket man vill ha i butiken så det är svårt att välja. Nu i slutet av oktober är de t en stor fackmässa så jag hoppas vi får lite inspiration då.

Nu är det bara måndagarnas passivitetsträning som är igång. Mer under utbildningssidan.

 
12 September
Här hemma börjar butiken ta sin form och håller nu på att fyllas inför ny premiären :-)

Vi har fått en ny familjemedlem, en Gotlandskanin, som är en gammal svensk ras som är utrotningshotad. När vi hämtade honom så var vi säkra på att det var en HON... och hon skulle heta Hjärtat efter tecknet på ryggen, men det var en han så nu vet vi inte vad han ska heta, vi är inte riktigt överens om namnet.

Måndagar och torsdagar är kurs/ träningsdagar.

 
21 August
Jag vet inte vart tiden tar vägen! Men jag skämmas lite över att jag inte hinner uppdaterar så mycket som jag önskar att jag skulle hinna med.

Vi har varit på flatfestivalen och haft rekord försäljning, Tack alla nya och gamla kunder!

Nya butiken hemma på gården är nästan klar.... Nu gäller det bara att inreda och fylla den med lite roligheter också.

Jag har kommit igång med jaktträningen igen, kul! Fick lite inspiration efter retrieverinstruktörs utbildningen för några helger sedan :-)

I helgen har vi skjutsat ner Jennifer tillbaka till Norrköping å Himmelstalund gymnasiumet, vi passade även på att gå på hundutställningen på  fältet utanför. Vi sov kvar hos henne och åkte vidare till Eskilstuna utställningen på vägen hem.

 
11 Juli
Oj vad tiden runnit iväg igen! Det är så kul att ha Jennifer hemma igen, vi har gått långa skogspromenader och bara pratat, det är så kul nu när hon blivit större och man kan ha riktig konversation, dessutom inte bor hemma och har upptäckt vad allt kostar när man bor själv.

Jag har haft passivitetstränings tillfallen här hemma på måndagskvällarna. Det har varit några hundar varje gång, men idag var sista träffen innan sommarledigheten.

Vi har hunnit med ett par utställningar, vi var bla till Rottneros i Värmland. Barnen var på Sunne vattenland meddans jag och Johan var på utställning. Jag, Jennifer och Titan har varit till Högbo på utställning.

Jag jobbar på med instruktörs utb. Jag tror att jag ligger ganska bra till med alla läxor och träningar vi ska göra. Jag har dessutom anmält mig till en vidare utb. till spaniel och retriever instruktör med start i augusti. Men först ska vi ha lite ledigt hela familjen.

Idag har Tellus varit här och vi har gått en lång skön skogspromenad. Sedan fick han prova på person spår. Sedan hade vi lite skönhetsvård. Han är så lik sin far!

Ha en skön sommar!

 
3 Juni
Här händer det saker hela tiden så jag hinner inte uppdatera.......
Har haft flera beställningar på koppel som tagit en del av tiden.

Vi har hunnit med några utställningar under maj och club showen nu i juni. Även Titanvalpar har visat framfötterna i ringen.

Vi har haft avslutning på valp och vardagslydnadskursen, Tack alla som deltagit!
Kul att få praktisera det vi lärt oss i skolan. Träning ger färdighet hoppas jag.

Vi har varit till Norrköping och hämtat hem Jennifer för praktik i Uppsala och sedan ett välbehövligt sommarlov.
Nova älskar att Jennifer är bor hemma helt igen, jag tror hon har saknat henne en hel del! Nova smiter gärna upp och kollar om Jennifer verkligen ligger i sin säng, innan hon kan äta frukost!

 
1 Maj
OJ, vad det var länge sedan jag uppdatera sidan, fy på mig!!
Men å andra sidan så har det inte hänt något här hemma heller. Vi har prova att gå personspår med alla 3 hundarna och det funkade jättebra, skönt att slippa kladdet med blod som i viltspårningen.
Vi har kommit halvägs i hundkursen som jag gör från skolan, vilket är superkul! Vilka duktiga deltagare allihop!!

Idag har vi varit på Frk´s flatshow i Södertälje. Resultaten finns på utställningssidan och under valpsidan!

 
12 Mars
Idag har vi varit ute och jakttränat med hundarna, markering, dirigering och sök. Alla hundarna genomkördes efter förmåga! Nova börjar få till riktigt fin avlämningar, så det var kul att se efter all klickerträning på det. Så nu har jag 3 trötta och nöjda hundar.
 
8 Mars
Idag gick vi en långsväng inne i stan runt Pollacksbacken i den fina vårsolen!! På kvällen var jag och Titan ut och testade dummykastaren, det gick superbra, han satt och var helt tyst :-) Det här ska vi göra oftare, så nu har jag beställt några fler dummiesar till apportkastaren.
 
3 Mars
Det händer inte så mycket här hemma med hundarna. Jag tränar på med det vi lär oss i skolan, jag övar först på mina egna hundar innan jag provar på projekthundarna. Jag arbetar med projekthundarna vi ska redovisa. Läser böckerna vi ska läsa och skriva recensioner om. Helgen som var hade vi närlydnad som praktiska övningar, det var kul och lärorikt. Som teori hade vi etologi, ett intressant område som man vill lära sig mer om.
 
12 Februari
Idag har jag och Anki, Tellus matte varit på utställning i Sollentuna där vi mötte upp Anna och Saga. Tellus kom 4:a i sin klass och Saga 2:a i sin.

Johan och våra hundar var hemma och tog en tur i skogen, där det knappt går att ta sig fram efter senaste snöovädret.

 
7 Februari
Idag har Tellus varit här på valpträning, vi videofilmade det sista för det som ska visas i skolan nästa gång "läxan" 10 min valpträning!
Han och matte Anki är så duktig, gör sin läxa från gång till gång. Det är så kul och man ser framstegen så otroligt bra!

I lördags var Saga baga bus med familj här och vi tränade jakt!
Vilken hund!!! Vid 6 mån kan hon stoppsignal, vänster och höger dirigering <3<3 man blir mållös!

På söndagen var vi ut själva jag och Johan och tränade Titan och Troja, dubbel och trippel markeringar, vända ifrån och ibland skickas ut på sök bakåt.
Kalas bra träning i solsken :-)

 
23 Januari
Idag har vi varit på utställning i Strömsholm, Titan vann jaktklassen med CK och kom 2 i bästa hane och tog certet!! TACK Anna för att du visade Titan sååå fint.
Titan och Iza valparna debuterade i valpklass,  Nero 3:a, Ison  4:a och Tellus och Saga blev oplacerade. Nova oplacerad i unghundsklass.

Vi har gjort om lite under valpknappen, där kommer resultat efter Titans valpar att läggas in! Så maila och berätta om ni är ute på något.

Nova löper på och har haft det lite jobbigt med löpet, ovanligt trött.
Troja har bott hos farfar några dagar, hon var så glad när vi kom och hämtade henne så hon hoppade jämfota upp och hälsade på oss w

Tellus har bott hos oss drygt en vecka, förra helgen var han med mig i skolan, då vi hade valpträning på schemat. Vilken härlig liten kille, lättlärd, lugn och sansad, så att läraren sa att han var ju inte alls så där fnattigt flattig som flattar brukar vara!! Han är väldig lätt-tränad och vill gärna vara till lags och göra rätt.

 
8 Januari
God fortsättning på det nya året. Vi har haft jul och nyårsledigt och det var välbehövligt efter denna intensiva höst. Jag har hunnit plugga en hel del! Har nu börjat med de praktiska övningarna som vi också har i läxa, klicker träning!!! WOW, så kul det är, tänk så lätt det kan vara när man börjar förstå hur det ska vara. Nova börjar kunna göra flera olika konster, hon kan även sitta helt stilla med dummy i munnen!! Titan kan sitta helt stilla fast det kastas flera tennisbollar runt, nästan på, honom och Troja börjar fatta vad klicket betyder, men tycker nog att hon borde få lite mer godis bara!!

Idag öppnar vi vår riktiga webbshop, så varmt välkommen att titta runt på den, tryck på knappen butik!
Nu ska vi bara hitta på lite bra erbjudanden!!

 

Gott Nytt År 2011

 
6 December
Igår var vi till Anna på valpträff och träffade 4 valpar ur kullen mellan Iza och Titan. Vilka underverk ww så fina och så trevliga valpköpare. Anna har träff ca 1 gång i månaden med bra övningar och pratar mycket vad man bör tänka på för att få en bra relation med sin hund. Titan och Iza var ute med sina valpar och lekte, det var så kul att se alla tillsammans. Titan som har en stor förkärlek både till Anna och Iza var nog i himmelen igår. Tack Anna för att vi fick vara med och så kul att träffa alla valpköpare och valpar, GOD JUL önskar vi er alla!!
 
23 November
I lördags var vi ner till Sörmlandshundskola på träning med Titan. Det var bra och skönt och höra vad de tyckte om honom och att han svarade så fort på träningen. Vi har bokat in en fortsättning i mars och det känns skönt att ha något att träna till och ha som mål. 2 måndagar i rad har Anki och valpen Tellus varit har på lite valpträning och mycke bara prata hund. Titan och Tellus får busa. I helgen som kommer är det skoldags igen, redovisning av den egna rasen sedan är det "blocket klicker" på schemat, kul!!
 
10 November
I helgen var vi på utställningen i Jälla, 2 valpar efter Titan kom på besök till utställningen både Tellus och Saga. Kul att få se dessa live på plats. Vi hade även försäljning så TACK alla kunder! Jag har börjat min utb. till hundinstruktör på Hundenshus i Stockholm så om ett år så ska jag examineras. Igår kom vinter till Uppsala, vi har ett 2 dm tjockt snö täcke, alla hundarna vart jätteglada i sön och vill inte gå in igår. Nova lekte både ubåt i snön och gjorde snöänglar så nu är det dags att ta fram vinterbyxorna och kängorna!!
 
24 Oktober
Igår var Titans son Tellus här på besök, vilken liten goding <3 han är så söt! Det är en behaglig liten kille. Funkade jättebra med de stora hundarna, de läser av varandra jättefint. Tellus hur kavat och orädd som helst, försökte hinna med de stora hundarna i skogen. Följer sin matte jättefint och kommer så fort hon ropar.

Idag har mate och Nova varit och tittat på lydnadstävling, tyvärr gick det inte så bra för dem de hejade på :( De stora fick vara hemma med husse!

 
17 Oktober
25 september träffade Titan sin son, Tellus! Fler bilder på Tellus finns under valpar. Det händer inte så mycket här hemma med hundarna.
 
20 September
I helgen har vi varit på kennelträff i Fjällnora, Black Micas och Söklusten tillsammans. Det fanns flera olika aktiviteter, prova på viltspår och apportering, wt träning, trimning och utställningsträning. Vi grillade gemensamt på kvällen och hade väldigt trevligt. Tack till alla som var där!!

Titans valpar har nu blivit så stora att de flyttat till sina ny hem i veckan som gick, dom önskar vi all lycka till ww  Ni får gärna höra av er och berätta hur det går för er och valparna. Har ni vägarna förbi Uppsala så tveka inte att stanna och ta en kopp kaffe hos oss.

 
20 Augusti
Titans och Izas valpar växer på och nästan alla är nu sålda, är du intresserad av en valp kontakta Anna Eriksson >>

6-8 augusti var vi med Nova och Söklustens kennel till Sörmlandshundskola på internat. Vi samlades på fredagskvällen och gick igenom vad var och en hade för bekymmer och vad vi ville träna. Och de blev avlämningsträning, stadga, markering och vilt, vi ville träna. Så vi gick igenom de 4 hörnstenarna. Så helgen blandades av teori och praktik på ett bra sätt. De vi lärde oss på teorin fick vi gå ut och prova i praktiken. Trötta och möra åkte vi hem på söndagskvällen. Jag och Johan har bokat upp en privat lektion senare i höst både för Nova och Titan. Bilder från helgen kommer när Johan fått lite tid att hjälpa mig.

 
29 Juli
Idag tog vi semester och åkte till Stockholm och sedan vidare till Södertälje och valparna.
Så små söta varelser, jag blev väldigt förtjust i en av hanarna. Han bara lade sig och sov i min famn när jag tog upp honom inte bara 1 gång utan 3 gånger!!

Vi hann med lite viltträning med Nova också, upplagt som ett b-prov.

 
27 Juli
Här har det hänt saker! Titan har blivit pappa till 8 välskapta valpar 5 hanar och 3 tikar, 4 svarta och 1 gul hane och 2 svarta och 1gul tik. Gult var inget vi skulle kunna få....!? Både mor och valpar mår bra och det är ju det viktigaste.

Helgen har vi tillbringat på Flatfestivalen på Gålö. Vi åkte ut redan på fredagen för att slippa åka så tidigt på lördagsmorgon. Nova kräktes på natten mellan fredag och lördag och vi tror att det berodde på vattnet. Lördag morgon var vi osäkra på om Nova skulle klara av att starta på wt´t men de provade. Det gick väl sådär för oss båda. Jag överraskade Titan ute på linjetaget då han struntade i mina stoppsignaler, han blev så förvånad att jag var där ute, så han spottade ut dummyn i hand på mig, så jag hoppas att han lärde sig något av det. Det var fest på logen på kvällen. Söndagen var det utställning hela dagen.

 
7 Juli
I söndags var det dags för Johan och Novas kursdag med Peggy. Träningen var ute på Fånö där det finns ett härligt litet bad. Så hela familjen packade in sig i bilen för att åka på utflykten. Barnen skulle få ligga på stranden och bada i det varma härliga vädret. Och jag skulle få vara med och lyssna på Peggy. Vid lunch lessnade barnen på att lyssna på Peggy och ligga på stranden så då åkte barnen och jag in till Enköping och shoppade lite. När vi kom tillbaks så så hade de avancerat i träningen och 3 hundar var ute och jobbade samtidigt.

Igår kväll var vi ner till hagen och tränade lite i det höga gräset. Titan fick börja med en 30m lång dold dirigering. Och han bara for rakt ut och rakt in, där satt den sa Johan bakom ryggen på oss! Nova fick lätta enkel markeringar för att träna in markeringsförmågan. Troja som Jennifer tränade fick en lite svårare markering. Sedan fick Nova också prova dirigeringen och hon fixade den galant till husses förvåning, så då blev det bilen för henne. Så då fick Troja och Titan ta in det strandnära söket vi lagt ut, jobbigt att söka i så hög vegetation som det är i hagen just nu, så de är tvungna att använda nosen väl.

 
14 Juni
Igår var vi på träning för Peggy Westerlund. Frk Östra bjöd på träningen för att man varit funkis under 2009! En bra och givande dag i ömsom solsken och regn, men vad gör det när man får vara ute och träna hund!! Se bilder under reportage.
 
12 Juni
Idag har vi varit till Avesta utställningen och ställt både Titan och Nova, se resultat under utställningen. Vi ska ligga lite lågt med utställning med Nova ett tag och låta henne mogna på lite mer . Det har varit mycke jobb veckor så vi har inte hunnit träna så mycket hund. Men några torsdagar har jag varit ut till Cissi och tränat hund och fikat med henne och hennes valpköpare, otroligt trevligt och kul!

Vi går i väntans tider och är nyfikna på om Iza och Titans date ska bringa lite valpar.....!?

 
30 Maj
Igår var vi på Swedish Game Fair och tittade, det var meningen att vi skulle titta på när Helena och Filippa tävlade, med de hann bryta tävlingen innan vi hann dit....! Så vi gick runt och tittade på kommersen, men vi köpte inget, är så himla stolt över oss! Vi tittade på spanieluppvisningen, super duktiga och kul att se. På hemvägen svängde vi förbi Geir-Ove och Dessie och tittade på 6 veckors valparna, så söta!!
 
25 Maj
Här hemma går lugnets gilla gång. det händer inte så mycket, Nova har löpt färdigt. så det är väl dags att komma igång med träningskvällarna igen....!

Titan har haft flickbesök av Iza i helgen, vilket ledde till 20 min hängning på fredagskvällen och 30 min på söndagen så det bådar nog gott att det blir lite valpar, hoppas jag!
De var så otroligt fint mot varandra :-) Vi fick också veta att Iza är husses lilla hjärtegull....!
Vi skulle så gärna vilja att åtminstone en av valparna ska hamna i Uppsalas närhet så man kunde få se den ofta och att den kan vara med på träningskvällarna när den tiden kommer. Så om det finns någon intresserad så hör av dig till mig eller Anna på kennel Catch Me

 
15 Maj
Idag har vi haft en till hund och tjejdag, jag, Eva och Jennifer var till utställningen i Skokloster. Alla 3 hundarna fick samma placering i sina klasser, jämt och rättvist!!!
Alla hundarna har fått nog av värmen och har gått in och lagt sig i svalkan. Hoppas detta väder fortsätter i morgon :-)
Nova löper på och nu säger Titan till att det har hänt något, han är väldigt förtjust i Nova just nu.
I övrigt tränar vi på med jakten, ska väl ta tag i viltspåret igen......! Och lite fler utställningar blir det nog också.
 
3 Maj
Helgen har gått i hundens tecken så det blev en lugn Valborg fast vi bor i Uppsala och grannen hade världens partaj! Vi åkte ut till Värmdö tidigt lördag morgon för att gå på hundkurs men Jens Palmqvist. Lördagen tränade nybörjarhundarna och söndagen skulle ägnas åt öppenklassarna. Johan och Nova gick på lördagen för att på söndagen åka till flatshowen när jag och Titan gick. Vi gjorde bra övningar både på lördagen och söndagen och vi kan ju konstatera att vi har en hel del grundträning kvar att träna på, så det är det vi ska lägga energin på i träningen här framöver! Nova passade även på att börja löpa under helgen, Johan hittade blodfläckar i buren på utställningen, att Titan inte har visat att det är på G??
 
25 April
I helgen har vi haft hundkalas här hemma, i lördags fyllde Titan 5 år GRATTIS! och idag har vi firat Troja 7 år GRATTIS! båda har fått en varsin burk leverpastej, tänk vad tiden går fort! Lördagen tillbringades i Västerås på utställning, jag, Eva och Jennifer hade tjej och hunddag, trots dåliga resultat hade vi det jättemysigt, så det gör vi om! Johan och Marcus var i Bogesund på wt och hade försäljning.
 
21 April
Nu har vi fått svaren på Novas dna- färgtest och hon är inte bärare av gula anlag, vilket känns jätteskönt. Nu väntar vi bara på svaret på höftröntgen och håller tummarna för att de också är bra. I övrigt så händer det inte så mycket här just nu, Johan och Nova har börjat sin jaktlydnadskurs.
 
18 April
Idag blir det nog ett kalasväder här hemma, solen skiner och det är vindstilla ute! Igår var jag och Johan till Åkers Styckebruk på träning med Anna, Marianne och Lena. Jag är så himla nöjd med träningen, allt flöt på bra med bra övningar. Kul att komma iväg och träna med andra man aldrig tränat med förr, nu har vi fått flera nyttiga övningar att träna på. Vi kommer gärna ner igen, Tack alla ni!
 
13 April
Idag är jag så himla nöjd med min hund, jag och Eva träffades på brukshundsklubben för att hon och Max behöver öva inför kommande tävlingar. Jag och Titan behöver ju också komma igång med lite aktiviteter efter vintern och skadorna i höstas, och kanske ska vi ta och komma till skott någon gång med lydnadstävling....! Ja men bara kanske!
 
6 April
Här hemma händer det inte så mycket på hundfronten mest pga. att jag inte blir frisk någon gång. Påsken har vi firat med släkten och nu har barnen påsklov en vecka.
Johan och Nova har slutat på sin slyngelkurs med mer än godkänt i betyg!
Vi har varit till Sörmlandshundskola på FART-test med Nova och det gick kalasbra. Vi hade samma hund med oss hem som vi kom dit med.
Det är väl dags att börja jaktträna igen så fort man kan börja gå i skogen, vi har fortfarande en hel del snö kvar.
 
16 Mars
Igår 15/3 grattade vi Nova på 1-årsdagen, hon firades med hundsim, fläskfilé och massor av annat mys. Tänk att tiden går så fort...!
 
12 Mars
Äntligen fredag!!! Idag ska jag och några väninnor åka till Stockholm och förlusta oss, ska bli skönt att göra något annat för en dag. På lördag ska vi få en kurs i trimning och söndag är det årsmöte på Frk. Veckan som gått har varit bra, Nova och Titan har varit och simmat 2 gånger. Vi har haft en kvällsvisning av butikens produkter som gick fantastiskt bra, och de köpte i stort sätt alla våra koppel och beställde fler saker. Så nu vet jag vad jag gör på min lediga tid. Ha en bra helg alla som läser.
 
6 Mars
Äntligen helg! veckan har varit intensiv Nova och Titan har börjat på hundsim och i torsdags drog Johan och Novas slyngelkurs igång. Båda barnen har åkte iväg på konfaläger över helgen, Jennifer som ledare och Marcus som konfirmand, så vi har alldeles för tyst och lugnt hemma. Så ikväll ska vi lyxa oss med att gå på Alexander och äta och sedan på bio...! Idag har solen skinit och det är underbart ute, så vi har tagit en långpromenad med hundarna liksom alla andra i Uppsala.
 
2 Mars
Igår var jag och Titan på Uppsala hundsim, det gick kalasbra och jag är riktigt nöjd med honom, instruktören Maria sa att han har väldigt kraftfulla simtag så vi kan snabbt gå upp i tid och simma 3 x 5 minuter. Jag har tänkt att jag ska simma Nova också men börja med en hund i taget. Men man hinner simma 2 hundar på samma pass så nu överväger jag om jag ska starta upp henne också....?
 
28 Februari
Under v 8 har barnen haft sportlov, Jennifer har jobbat hela lovet så Marcus, jag och hundarna har hittat på saker om dagarna. De flesta av dagarna har vi varit vid Skaris på förmiddagen och Marcus har åkt långfärdsskridskor med de stora hundarna och jag och Nova bus har gått promenad på isen. På eftermiddagen har Marcus åkt slalom i Sunnerstabacken. En av eftermiddagarna var vi ut till Eva och Max med familj på fika. Nu när sportlovet är slut kan det få börja bli vår...! Nu till veckan ska Johan och Nova börja på kurs, ska bli spännande och se hur hon tycker det är, vårat lilla yrväder :-)
 
20 Februari
Efter 3 dagars snöande så var det ÄNTLIGEN dags för SOLSKEN, men rejält kallt -15 grader, så vi åkte till Hammarskog och skulle gå en av lederna, men snön var så hög att att det var omöjligt att ta sig fram...! Hundarna fick busa i all snö, se bilderna i galleriet. Nova bara älskar all snö och tycker det är superkul att få hoppa runt i det och borra ner huvudet. Så vi grillade korv vid pulkabacken sedan åkte vi hem och skottade snö från låga taken på huset, uppfarten och runt grinden så nu kan vi gå ut genom den, Det ni!!
 
15 Februari
Ja då har man hunnit fylla ännu ett år i den biologiska klockan! Det är ju nu livet ska börja sade en god kamrat till mig <3
I helgen har Johan varit på provledar utb för b-prov i Västerås, en bra kurs!
Jag och Eva hade tjej mys i söndags med våra hanar och åkte på lydnadstävling och tittade. Kul, tänk vad man kan få hundarna att göra.
 
8 Februari
Det händer inte så mycket här hemma, vi jobbar på med att hitta ny produkter till shopen.
Igår var det otroligt fint ute -5 garder och strålande sol så vi packade dummisar och gick till skogen och tränade alla hundarna. Det har vi inte gjort på väldigt länge med all snö som är. Jennifer tränade Troja och Marcus kastade dummisar. Vi fick till en väldigt bra träning med mycket lydnad och stadga.
Sedan åkte jag och Johan till Helena och Tord med Filippa och hälsade på.
 
24 Januari
Idag har vi varit på utställning i Strömsholm. Det var kul att komma ut på lite hundaktiviteter igen. Nova plockades bort som sista hund i en ganska stor juniorklass. Allt var bra utom att hon inte har päls ordentligt. Och många av de andra hundarna var mer färdiga än Nova, men så är det väl när man är yngst i klassen......! Nu är ännu en intensiv helg till enda och imorgon är det vardag igen.
 
23 Januari
Igår fredag på vägen ner till Norrköping för att titta gå gymnasium till dottern, så var vi till en lin tillverkare och köpte lite nya linor till koppel.
I övrigt så är det på väg in lite nya produkter till butiken.
På vägen hem så stannade vi hos Novas uppfödare Geir-Ove och Dessi på fika och trimning. Och oj vad vi lär oss mycket. Tack för hjälpen!
Två av Novas systrar har börjat löpa, så nu får vi se se om Nova också kommer igång snart. Det är ju skönt om det dröjer lite till :-)
 
11 Januari
Idag har hundarna fått vara mestadels gårdshundar medans jag och barnen har varit och handlat lite nya skor och kläder inför skolstarten imorgon. Det är mest Nova som tycker det är för tråkigt att bara vara på gården, så hon satt framför skogsgrinden länge när vi kommit hem. Nu hjälper hon och Troja husse med att bära fram veden från skottkärran till kaminen där den ska travas på hög....... Nova börjar bli riktigt bra på det förutom att hon smiter iväg med en vedkubbe ibland för att få tugga lite på den!
 
5 Januari
ÄNTLIGEN !!!! Kom vi iväg till Kolmården, det har verkligen varit många turer innan vi nu äntligen fått komma dit och träffat vargarna. Jag fick det i julklapp 2008 av Johan och barnen. Tack!
Vilken upplevelse att få komma så nära dessa rovdjur. I ca -20 grader fick vi träffa de 9 hanvalparna (8 månader och 45 kilo) som är döpta till varg på 9 olika språk. Det är Kolmårdens yngsta flock, dom har 4 olika flockar. Mer om dagen kommer att finnas under reportage nu ska jag bara njuta av all upplevelse från dagen.
 
3 Januari
God fortsättning på det nya året önskar vi er alla!

Nyåret firades in ganska lugnt, med god mat och dryck. Raketer vid 12-slaget och med tanke på att det var Novas första så parade vi ihop henne och Titan, han är ju lugn som en filbunke när det smäller utanför. Troja är alldeles för uppspelt och vill gärna vara med ute och fånga raketerna........
20 min över 12 när det lugnat sig med raketer i området gick vi en sväng med hundarna, för att se om Nova reagerade över smällandet. Det gjorde hon inte och det är ju skönt.

Annars är vi långlediga allihop så vi fixar och donar hemma. Går härliga hundpromenader. Badar i badtunnan på kvällarna, det är så mysigt när det är snö å kallt runt omkring, gärna stjärnklart får det också vara. Med andra ord återhämtning!
 
Gott Nytt År 2010
29 December
Idag har vi fått svaret från SVA ang. Titans svans. En träflisa som trängt in i svansen, fråga mig inte hur han får till det.... och sedan kapslats in och blivit en böld, skönt att det inte var något annat! Johan kom hem tidigt idag så vi hann ta skogsrundan tillsammans, svinkallt men sol :-)
 
28 December
God fortsättning på er!
Julen var en lugn tillställning med våran närmaste släckt här hem, traditionsenligt! Alltså god mat och allt annat som hör julen till. Långa sköna skogspromenader i det fina vädret med hundarna. Vi har hunnit firat Jennifers 15 årsdag den 26/12, och farfar igår den 27/12.
Idag har jag skjutsat Marcus till Sunnerstabacken och Jennifer till körskolan, sedan gick jag och hundarna varvet runt ån inne i stan i regnet +8 grader, fy jag vill ha vinter när det är vinter inte slask....! Sedan hämtade jag upp barnen och så åkte vi till mamma och turades om att sitta i massagefåtöljen.
 
15 December
Idag har vintern kommit till Uppsala, vi var nästan insnöade när vi vaknade och skulle iväg. Titan har varit till veterinären idag igen och nu har det börja läka och såg mycket bättre ut än i lördags, skönt! Så idag tog jag av tratten en stund så han fick vara ute och leka i snön med de andra, vad glad han var!
 
14 December
Nu har det varit full rulle igen... Fredag åkte vi till Stockholm och släppte av Jennifer och kompisar på Hovet för de skulle på konsert, sedan vidare till Älvsjömässan för monter bygge, hemma sent på kvällen. Upp tidigt och Gratta Marcus på födelsedagen, körde Jennifer till körskolan vidare till veterinären med Titan och svansen, såret ser inte bra ut måste dit på tisdag igen, fick nytt pc. Hem ordna middag till släkten som kom på kvällen och gratta Marcus. Upp tidigt på söndagsmorgonen iväg till Hund 2009 där Johan skulle stå i montern och jag Eva och Helena skulle mysa vid ringarna. Vilken trevlig dag vi fick! Vi stannade hela finalen igenom, kul att få stanna och se när flatten gick så långt som till BIS 2:a. Och idag har Gördis, Novas syster varit här på ett kort besök, vad dom lekte och for de små.
 
8 December
I natt hade Titan tuggat lite på bandaget så Johan väckte mig vid 06.00 så jag fick lägga om det och det ser mycket bättre ut, det har börjat läka ihop. På lördag ska vi ta stygnen. Nu på dagen har vi varit till våra skogshinder och tittat och det är bara Troja som fått hämta dummy i närsöksrutan de andra fick träna passivitet och fotgående. Men allt tar sin tid med denna förkylning jag har och nu är jag helt slut......... Snart ska jag till stan med dotter på synundersökning för körkort, hon ska gå sin teori del nu på lördag, hon var 15 reserv och kom med snacka om tur!
 
5 December
Det har varit några tuffa dagar här hemma....  Titan och hans opererade svans, han har haft jätteont och legat och smågnällt, till och med i sömnen. Men nu har han fått ordentligt med smärtstillande och pc. Sedan han fick smärtstillande har han sovit lugnt hela eftermiddagen och nu ligger han lugnt här bredvid mig. Nästa lördag ska han ta stygnen så då får i se om det håller. Nova tycker det är supertråkigt att Titan bara ligger, hon har nog försökt med alla knep hon kan för att få igång honom men han bara ligger och tittar på henne.
Ha en trevlig andra advent :-)
 
25 November
Idag har jag varit på samverkan mellan 10-12 efter det så gick jag och en hundkompis med hundarna (Troja & Titan) det långa varvet i stadsparken på 3.6 km. Nu på kvällen åkte jag och Johan en snabbis till brukshundsklubben så att Nova skulle få lite träning bland andra hundar, man är inte riktigt klok, varför åker man och ställer sig på en lerig gräsplan i hällregn och tränar hund?
 
23 November
I lördags var det sol ute när vi vaknade, så vi packade ryggsäckar med grillkorv med tillbehör och dummisar och så gick vi upp i skogen.
Precis när vi kommit in en bit i skogen så hör vi ett skott, jaha jägarna är i farten. När vi kom upp till vändplanen så mötte vi dem, då var de på väg hem utan något byte. Så vi gick till grillplatsen och grillade korv och pinnbröd och hundarna fick sig en liten träning och de har de ju inte varit bortskämda med den sista tiden. Jag hittade ett par liter höstkantareller mitt i träningen.
 
14 November
Det händer inte så mycket här hemma, Marcus har varit sjuk och nu är det Jennifers tur. Johan har fortsatt med trappen så nu är den nästan klar. Vi har blivit data hackade på hemsidan men det ska vara borta nu. I onsdags var vi till naturhistoriska riksmuseet och träffade gruppen som ska göra montern till Stockholmsutställningen. På hundfronten är inget planerat.
 
8 November
I går monterat Johan och farfar  trappen till övervåningen, på tiden tycket barnen. Idag har vi varit på utställning i Enköping. Det gick sådär Nova trea med HP i valpklass 2, domaren var väldigt förtjust i Nova och tror att hon kommer att bli jättefin när hon växt till sig i kroppen.
 
1 November
Det har inte hänt så mycket här hemma med hundarna för vi har haft data problem, 1 som varit på lagning och den andra är fortfarande på lagning.
Sedan har vi haft jordfel på elen så vi har varit utan värme och el i nästa 4 dagar. Tur så hade vi precis haft sotarna här och besiktigat skorstenen efter glidgjutningen. Så vi kunde elda för värme, och det blev ljuslyktor och ficklampa för ljuset.

I lördags var vi i Jälla på Utställning. Nova blev oplacerad i valpklass 2 och Titan kom 2 med HP i jaktklassen.
 
11 Oktober
Igår lördag var hela klanen Eklund i Fjällnora och arbetade med FRK östras working test som tagit det mesta av våran tid den senaste tiden.
Johan var domare på ruta 2, en markeringsruta. Jag var en av provledarna.
Marcus skulle vara funkis på vattenrutan och ro båten men det var för kallt för vattenruta sa domarna, så vi fick ändra om lite när vi var på plats så Marcus blev lite allt i allo, hämta resultat, hjälpa till i sekretariatet m.m och Jennifer var hjälp i sekretariatet och kollade vaccinationsintyg och bockade av alla anmälda och gav dem startnummer.
Ja, till och med mina föräldrar fick hjälpa till att värma maten, fixa kaffet till efter maten och köra ut det till Fjällnora, så de hade fullt sjå de också!

Vi hade även våra lilla shop med oss och sålde på plats och den var riktigt uppskattad så det var kul, den skötte barnen med bravur!
Vilken tur med vädret vi hade i går, för idag har det regnat hela dagen,. Så idag har vi haft sovmorgon och pysslat hemma.

Ska hämta lite kraft så ska jag ta i tu med frk´s hemsida under veckan och lägga ut lite bilder från Fjällnoradagen.
Nej, nu ska jag ut till badtunnan och fylla på ved så vi kan bada senare i kväll :-)

 
6 Oktober
Idag säger vi GRATTIS till Jennifer på hennes namnsdag!

I söndags var vi till Taxinge på valpträff, vi lade korta prova på viltspår, och Geir-Ove visad grunderna i apporteringen.
Vädret var inte riktigt det bästa men det var kul att träffas och ha lite hundaktiviteter.

Håller på med planeringen för Frk östras wt i Fjällnora i helgen.
Vi var klara med alla funkisarna och hade 2 extra, vilket vi var jätte glada över :-) men på något vis så hoppar den ena efter den andra av?!
Så nu saknar vi några stycken igen, suck!

 
26 September
Idag har vi varit på labradorklubbens wt i Bro.

Johan dömde. Jag och Titan och Eva med Max startade Ökl respektive Nkl.
Titan gick igång redan innan första rutan....... SUCK!!
Han gnällde och lät illa, jag försökte ignorera men det bara blev värre. Då försökte jag lägga ner honom på sida men han fortsatte.
Ingenting hjälpte, han lät i väntan på alla rutorna men värst på ruta 3, och när vi gick in för att starta då var hela hjärnan på annat håll.
För han kunde varken ut, dirigering eller stoppsignal!? Det brukar han ju vara duktig på, så vi 0 den rutan med besked.
Ja, vad ska man säga.......?!

 
15 September
Bortlottad från sista provet också, 6 reserv!
Nu ger vi upp!!!
 
13 September
Nyss hemkommen från utställningen i Dingtuna.

När vi åkte hemifrån tidigt imorse så regnade det, men det var ganska varmt.
Väl nere i Dingtuna så blåste det kallt men det var uppehåll........ tur att vi hade tält med oss så vi fick lite lä.

Nova kom 2 i sin klass med en bra kritik.
Och Titan vann sin jaktklass med CK, ensam kvar i klassen. Sedan placerade han sig 3 i bästa hane, KUL!

När veteranerna var klara hämtade jag kritiken och sedan började vi packa ihop. När vi lämnade och gick från ringen så var det uppfödargrupper.
Men vi åkte hemåt, när vi var utanför Enköping kom vi på att det är ju SSRK vi varit på, har inte dom BIS jaktmeriterad??
Vi ringde Geir-Ove och frågade, då hade de redan kört BIS valparna så han gick och frågade och JA, de hade glömt bort det i våran ring.....
Tiken fanns kvar på området och blev BIR, men visst är det lite tråkigt att inte ringsekreterarna håller reda på en sådan sak och säger till när man hämtar sin kritik, glöm inte att du ska in i bästa jaktmeriterad eller inte lämnar ut kritiken förrän allt är klart.

Som tur är, så var det Linns tik Trolla som vann hela kittet och blev BIS jaktmeriterad, stort GRATTIS och tack för allt idag!

 
7 September
Helgen har vi tillbringat på Värmdö, jaktträningshelg med Jens Palmqvist.

Vi samlades hemma hos Anja och utgick där ifrån till de olika markerna vi skulle vara på.
På lördags morgonen kollade han av oss vart vi var någonstans i träningen.
Sedan började han med lite små grund övningar, när sök och dess signal, stopp signalen och att den gäller alltid!
Han utgick mycket från hur det är i verkligheten på riktig jakt. Vi fortsatte in på kvällskvisten och avslutade vi 18.00.

Vi hade bokat boende hos Anja i deras gäststuga vi vattnet..... Ojoj vilket ställe!
Jag och Marcus passade på att bada bastu och även jag badade i Östersjön, inte kan jag säga att det var varmt i vattnet för då ljuger jag :-)
Efter bastubad så var det dags för middagen, grillade hamburgare som Anjas man Henrik fixade till..... Vilken fest det blev, gotta att äta och dricka.
Tack Anja och Henrik för att vi fick bo kvar och för god mat i glada vänners lag. Tack alla andra för en trevlig kväll.

Söndagen gick vi till en hästhage och testade lite dirigeringsövningar med olika störningar.
På eftermiddagen hade vi en liten klappjakt och fick testa av hundarna ordentligt, både långa och korta markeringar och dirigeringar.
Skott bakom, att vända och ändå kunna markera är inte det lättaste att hinna med. Och alla förare skulle komma ihåg vart alla markeringar hamnade ifall hunden innan inte fick in apporten. Så det gällde att vara en bra markör själv. sedan avslutade vi med en lite återsamling hemma hos Anja vid 15.00

TACK alla för en trevlig och lärorik helg!

Sedan bar det av hemåt, vi åkte över Vaxholm hem för Marcus ville så gärna åka färja.

 
1 September
Ja, då har sommaren börjat dra sig mot sitt slut. Men än så länge kan det ju vara riktigt fina varma dagar, men det blir fort mörkt.
Det upptäckte vi i kväll när vi var några som träffades på Plantskolan och tränade. Vi fick till 2 kalas bra övningar, Tack alla som var med.

Jag och Titan skulle behöva träna vattendirigering, men jag hittar inget bra ställe att träna på, som inte ligger allt för långt bort.

 
30 Augusti
I lördags träffade vi upp Helena och Tord i Fjällnora vid 11.00 tiden och kollade ut rutor till WT den 10 oktober. Det känns bra, så nu hoppas vi att det kommer att funka och att vi får ihop domare, funkisar och lagom många anmälningar. På kvällen åkte vi hem hit och grillade och snackade vidare om vad som behövs under ett WT. Eftersom de sov kvar i gäststugan så gick vi upp till plantskolan och tränade lite på förmiddagen idag. Tack för en trevlig helg!

Om du kan ställa upp som funkis den 10 okt så anmäl dig då till  familjen.eklund@telia.com

Ha en bra vecka alla som tittar in

 
27 Augusti
Det är ju inte sant!! Bortlottad från nästa prov också......... eller rättare sagt 9 reserv, inte så stor chans till start alls i höst.
Jag anmälde mig till 3 prov samtidigt och skickade in i samma kuvert. Det är makalöst att man inte får chansen att starta. Undrar hur den så kallade lottningen går till!? Jag man får väl se det från den ljusa sidan jag får tillbaka 900 kr.

Jag har anmält mig till wt istället men det är ju inte riktigt samma sak, jag har ju ingen wt hund.
Han är ju bäst när han får göra allt i en följd och så är det ju fåglar på B-prov, att sitta och vänta för att gå in på en ruta så blir han ju lite mer gnällig. Jag får väl ägna hösten att arbeta på det, sitta lugn vid stationerna och vara tyst.

Idag har jag varit till röda korset med gamla kläder som barnen vuxit ur, jag har ju en kläd tokig dotter som förbrukar en hel del kläder, ibland syns det knapp att de är använda. Och när jag ändå var där kunde jag ju inte låta bli att gå runt och titta lite, och där mitt framför ögonen stod en bok "Förstå din hund" av Jan Fennell. Den har jag lånat på bibblan i sommar...... 20 kronor och den som ägt den tidigare kan knappt ha läst den i så bra skick den är i, så den fick följde med hem.

 
24 Augusti
Idag kom nästa brev med posten, att vi är bortlottade från nästa prov också. Bortlottad och bortlottad denna gång är vi bara 7 reserv, jaja det är ju lite bättre än 23 reserv!?

Vi har även haft data problem i sommar, så nu har Johan raderat allt på datorn. Vilket innebär att allas mail adresser är borta, alla roliga och bra sidor man lagt i favoriter är borta och inte minst alla program man är van att använda är också borta..... så nu är det bara att börja om från början.

Sol skiner ute nu, så nu ska jag passa på att gå ut och mysa. Ha en bra dag alla som tittar in!

 
22 Augusti
Äntligen hemma från Södertälje utställningen, en lång dag i goda vänners lag!

Tack Eva och Max för sällskapet och allt annat också!

När vi kom dit så öste regnet bara ner och för att göra det hela ännu bättre så ökade det lite till när valparna skulle in i ringen.........
Nova skötte sig kalasbra och kom på andra plats med HP.
Lagom till när Titan skulle in så blev det uppehåll och sedan på eftermiddagen kom solen.
Titan kom 4 i sin klass.
Vi passade även på att gratta och hylla Geir-Ove som fyllt jämt i veckan. Några duktiga initiativtagare hade ordnat Champagne och snacks som vi firade med.
Vi stannade till allt var slut, vilket härligt gäng söklustarna är! Grattis Söklustens till alla enorma framgångar idag.

 
19 Augusti
Ja, då har skolan börjat för barnen och jag har börjat jobba igen, Johan gör sin första dag imorgon. Så nu blir det tillbaks till vardagsrutinerna igen.

Ikväll var det äntligen dags för hundträning igen efter sommar uppehållet, vi samlades uppe på Plantskolan.
Vi körde lite dirigering över hinder och dubbelmarkeringar.

Idag fick jag hem att jag är bortlottad från b-provet jag anmält mig till, inte så konstigt över 50 anmälda och bara 12 får starta.

På lördag åker vi på utställning i Södertälje, efter mycket om och men... Beam hade tappat bort vår betalning så vi har inte fått någon välkomstbrev. Men det ordnade sig som tur var.

 
13 Augusti
Då är vi hemma igen efter semester och flatmästerskap i Skåne.

 

Ja, vad ska vi säga om FM, ett kort och snabbt äventyr.
Vi samlades på Frostavallen kl 07.00 på lördagsmorgonen, alla startande!
Jag och Titan startade som nr 7 på ökl rutan.

Rutan 1: Störnings markering och skicka på dirigering snett bredvid ca 60 m.
Titan gick ut fint, var på väg över på markeringen då jag blåste stopp och fick ut honom till rätt plats, men tyvärr hittade han inget där utan sökte vidare. Sedan fick jag aldrig ut honom igen till rätt plats och när jag blåste 3:e stoppet sa domaren att jag kunde ta in honom. Så vi började med att 0:a

Ruta 2: En dubbel markering på vatten med vilt, sista markeringen dold.
Titan var taggad av vattnet och gick rakt på den första synliga markeringen, tog en omväg via en näckros och sedan in med viltet i hand. Vid den dolda markering stod jag och funderade på hur man bäst skulle göra, skicka genom vassen eller rakt ut och stopp och sedan dirigera höger, han hade ju inte sett den men det var ju ett litet plask, osäker på om han uppfattade det i all sin iver. Jag valde det sista, rakt ut stopp och han gick vänster, så stopp igen, höger och då tog han höger sedan la jag på en sök signal (onödigt) och han hittade den och kom in och jag mitt dumma nöt står kvar nere vid vattnet och väntar, fast jag vet att han blir osäker då och lägger ner viltet. Jag tyckte ändå att han gjorde ett kalasbra jobb och där fick vi 6 poäng.

Ruta 3: Dubbelmarkering på land.
Eftersom vattnet tog lite tid så satte min skytt av med världens fart mot nästa station, så vi hann aldrig riktigt samla oss innan det var våran tur.
Så där fick jag inte till fotgåendet utan Titan tyckte det var lika bra att han gick med skytten!?
När vi väl var på plats satt han som berget, för där hade kastaren lika bråttom hon och kastade innan skytten sköt, och skytten tappade alla patronerna så det stod jag och tittade på för att vara beredd på att skottet skulle gå så jag såg inte kastet. Så skytten sköt och det kastades och sköt igen och kastades, så det gick tre kast och 2 skott. Titan ut och hämta första in snabbt och sedan ut igen till som jag tyckte fel plats så jag vrålar nej, men det var försent för då hade han redan en dummy i munnen på väg in. Och domaren säger det kan ju inte han hjälpa att kastaren hade lite för bråttom utan säger det gick ju bra det här. Och där fick vi 12 poäng.

Men vi var ju redan ur spelet för att vi 0 på första rutan, men vi var klara långt innan lunch. Så då gick vi och åt frukost med Helena och Tord, och när vi sitter där kommer Lise-Lotte förbi som åkt ända från Grisslehamn ner för att titta och passivitetsträna....... snacka om att vi blev förvånade. Sedan stannade vi och tittade när Helena och Filippa startade i nkl. Så nära att klara alla de 3 första rutorna men 0 på sista vatten rutan. Tråkigt.

Vi bodde på Röstånga camping, jättefint område med stor tempererad pool och med stora strövområden runt omkring.

Vi har hunnit med mycket annat också.
På vägen ner stannade vi i Älmhult och gick på världens första Ikea. Vi stannade i Vimmerby och gick runt och tittade och shoppade lite, tittade där Astrid Lindgren växte upp.
Vi var ner och hälsade på min farmor i Skurup på fredagskvällen innan tävlingen.

På måndagen efter tävlingen åkte vi tillbaka till provplatsen och testade rutan 1 och 2 igen och då funkade allt utan signaler, snacka att dom lär sig första gången. Sedan åkte vi till Skånes djurpark som ligger precis bredvid Frostavallen, de har bara nordiska djur.

På tisdagsmorgonen städa vi ur stugan och började resan hemåt, vi stannade i Falkenberg och köpte lite nya jaktkläder sedan åkte vi till Gkås i Ullared som Jennifer så gärna ville. Fy vad med folk...... inga stora inköp där inte. Vi gick runt och tittade med hittade inget riktigt, den ska jag ha grej utan notan hamnade på under 200 kr!?

Sedan åkte vi in till Göteborg som vi hade planerat, vi skulle bara ta en rejäl hundpromenad på stan hade vi sagt och äta middag där. Men när vi kör in i stan så står det gratis inträde på Lisseberg ikväll, så vi ändrar planerna och går in där istället. Vilken kväll det hela började med att Marcus tar upp 20 kr och spelar på kexchokladhjulet och vinner högsta pris "en jättestor kexchoklad". Johan och barnen åkte karuseller till och med loopen (inte Jennifer) utan jag och Jennifer går till Geisha hjulet och spelar medan de åker loopen, då vinner jag 1:a pris en jättestor geisha.....  hur ska vi få med de hem, bilen var ju full ändå.

Morgonen efter åt vi frukost i bilen och stannar i inte förrän i Gränna vid lunch. Där går vi ner till vattnet så hundarna får bada av sig och till och med Troja har upptäckt hur skönt det är att simma. Vi tittar på hur det bakar polkagrisar och handlar lite, sedan äter vi lunch innan vi åker hemåt igen. Hemma igen sent igår kväll efter en händelserik semester.
 

 
4 Augusti
Nu är bilen packad för avresa imorgon bitti, strax är det sängdags så vi orkar upp.

Så ha en trevlig vecka alla som läser.

 
2 Augusti
Tänk att det går så fort att måla huset när man hjälps åt, 2/3 delar är redan klart! Men det har ju inte blivit någon hundträning istället, men dom verkar rätt nöjda ändå.

I morgon är det stan som gäller, de sista inköpen innan vi far neråt i landet.

Onsdags morgon åker vi ner till Höör i Skåne på flatmästerskapet, vi har hyrt stuga en vecka, visserligen en bit från tävlingsplatsen men det blir våran semester i år. Sedan åker vi via Falkenberg och Göteborg på vägen hem. Vi ska se om vi kan hitta några fler roliga bra produkter till butiken när vi är ute och reser.

 
31 Juli
Här hemma händer inte så mycket, vi har börjat det stora jobbet med att måla hela huset.

Idag var vi, jag och Johan på begravning, min ungdomskamrat Anna som jag har hållit ihop med sedan vi började 7:e klass. Ett tag i ungdomen bodde jag hos henne och dottern. Vi har så lång historia ihop och kände varandra väldigt bra, vi kunde titta på varandra utan att säga något men ändå förstå vad den andra menade. Jag har alltid kunnat ringa henne, när som helst på dygnet om det så behövdes. Även om milen under de senaste åren varit långa mellan oss så har hon har alltid funnits där, så det känns så himla tomt.

 
26 Juli
Nyss hem komna från FF och Härjarö. Har varit en tuff och intensiv helg, men väldig trevligt. Tack Anna, Eva och Linn för härligt sällskap på wt.

Vi fick ihop 50 poäng på wt, vilket jag är rätt nöjd med som första start i ökl. 4 poäng på söket tycker jag var lite få poäng för att fått in 3 dummy. 12 poäng på dirigeringen är rättvist, men med tanke på att det är våran starka gren så känns det lite konstigt att det inte gick bättre. Och walk upen går det troll i, så där 0 vi som vanligt! det bästa med hela dagen var att Titan var ganska lugn, lite gnäll när vi satt på hundstoppen men helt tyst i arbetet och han gick kalasfint fot på alla rutor utom walk upen där han tappade allt sans och vett. Och sedan somnade han när vi satt och väntade på prisutdelningen.

Ett stort GRATTIS till träningskompisen Eva med Max som har gjort en kanon fin debut på helgens wt!

 
22 Juli
SEMESTER!! nu har jag också gått på ledighet, 4 veckor.

I fredags hämtade Johan och barnen mig på jobbet med färdigpackad bil. Så vi åkte upp till Berkinge och campade igen över helgen.

I måndags skulle jag och Johan ta ett snabbvarv uppe i skogen (ca 20 min) och rasta av hundarna innan vi skulle äta sedan iväg på hundträning med kompisarna. Mitt i promenaden står det helt gult hav med kantareller, det kan vi ju bara inte gå förbi, som tur var hade vi 2 stora hundbajspåsar med oss så vi började plocka. När vi kommer hem så undrar barnen vart vi varit så länge, vi var borta ca 1 timme. Och kom försent till träningen "förlåt  för det". Det är verkligen ett svampår i år, vi har plockat över 10 liter svamp redan, till och med Johan tycker det är kul i skogen i år.

Igår var vi till Gunilla igen på vattendirigeringsträning, det är ju makalöst vad det bara funkade, det vi tränade på förra tisdagen för första gången bara funkar denna gång!!!!
Jag ställer mig på strandkanten och säger ut och Titan hoppar i och simmar ut till ön jag pekade på, går upp och hittar dummiesen och kommer tillbaka in och så vänder vi håll och pekar på en annan ö och säger ut och han gör likadant igen. Sedan höjer vi ribban och ska skicka förbi en av öarna han varit till, en tredje ö, då fastnar han lite och tycker att han ska gå tillbaka där han varit en gång men jag säger nej och han bryter och tittar på mig och tar tecknet ut (till 3:dje ön) och simmar ut dit och tar dummiesen och kommer in, WOW!!

 
12 Juli
Det händer inte så mycket här hemma just nu. Johan har återupptagit bygget på övervåningen. Och nu går han på semester från och med imorgon, jag har en vecka kvar att jobba.... ned räkning!

I tisdags var jag upp till Gunilla på träningskväll, vattendirigering, svårt!
I lördags träffade vi tränings kompisarna i Fjällnora och tränade lite vatten markeringar.

Och idag var det valpträff 1 hos Söklustens, kul!
De gick igenom lite kontakt övningar, gå mellan hundarna och blandade bra valpövningar.
Utställningsträning, sedan fick Linda från Black Micas kolla alla valpar en och en.
Sedan provade alla att apportera kråka.
Johan och Nova skötte sig kalas bra!!

 
4 Juli
I fredags var vi på nytt viltspårsprov i Lejsta. Det har varit kalasbra väder i flera veckor så jag var lite orolig för att marken skulle vara för torr för att spåra i, men när vi är på väg ut till spåret så kommer det ett riktigt åskoväder med störtskur och drar över oss. Det bara vräkte ner regn i 20 min sedan avtog det och klarnade. Så vi började spåra men kom inte ens till första vinkeln innan han gick av spåret och rakt fram till en benkota. Titan hade lite svårt att släppa den, men han gjorde det och jag trodde han började spåra men han hade tappat spåret och gick på något annat. Domaren visade oss tillbaka till spåret men han tappade det igen innan nästa vinkel och går runt vinkeln på utsidan och vi kom inte riktigt tillbaka till spåret utan visas tillbaka. Terrängen var jättesvår, berg, stenrös och snårskog, jag fick till och med krypa igenom ett omkullvält träd som fallit under regnskuren. 3:dje tillbakagångvinkeln gick kalasbra och bloduppehållet, sedan i sista vinkeln var vi borta igen och då ville jag bryta, men domaren tyckte vi skulle sluta med att lyckas, så vi satte tillbaka honom på spåret och då gick det bra, skottet gick av och han fortsatte bra så vi kom till slutet efter 45 minuter........pust!
Ja, så kan det gå, så nu är det väl bara på det igen och hoppas på att det går bättre eller ska man lägga ner det helt!?

 

Efter det äventyret skulle vi åka på minisemester till Berkinge och campa, sagt och gjort.

Vilket ställe......... Lugnt, skönt och fridfullt!
Vi hade kalasfint väder när vi kom upp, men på kvällen kom det sådant där fint sommarregn, man blev knappt blöt.
Marcus paddlade i vår nya kajak och fiskade. Han fick napp och kom inåkande tjoande med en gädda på ca 1 kilo och överlycklig.
Den rensade Johan så vi fick nygrillad gädda till kvällsmat.

Alla hundarna har varit ute och simmat lite i sjön, även Nova har tagit  sina första simtag. Troja har varit ute och nöjes simmat och hon brukar ju mest stå i strandkanten och svalka tassarna.

 
1 Juli
I fredags kom Novas syster Gördis med familj förbi på vägen upp till Leksand, vilket härligt valpbus det blev.

Både lördagen och söndag var vi ut med båten och badade i Ekoln, vilket härligt sommarväder! Barnen åkt ring efter båten och ingen ville att helgen skulle ta slut. Jag har fortfarande 2 hela veckor kvar till semestern och Johan 1 hel vecka kvar...... det känns låååångt!

Det är alldeles för varmt för att sitta inne vi datorn.

 
25 Juni
Idag har jag och barnen varit på stan och shoppat en del, alldeles för varmt för det egentligen men man får passa på när man är ledig.

På kvällen träffade vi träningskompisarna på Plantskolan för en liten jaktstig. Gick kalasbra för alla, utom för Johan och Troja, hon tycker att hon vet bäst själv :-)

Vi gick parvis. Det började med dubbel markering och den ena med ett dolt nedslag, och den högra hunden fick skicka på ett linjetag innan markeringen hämtades in. Sedan bytte man plats och gjorde samma sak igen. Efter det gick vi vidare till ett stort sök där varje hund fick hämta in 4 dummies var. Sedan kom vi till walk up i skog med varsin dubbel eller enkel markering. Och så avslutades det med ett varsitt linjetag. Tack för en trevlig kväll i skogen!

 
21 Juni
Ja, då har långledigheten flugit förbi liksom första halvan av 2009.

Midsommarafton firade vi i Vilan hos Johans föräldrar med traditionellt midsommarfirande med sillunch, resning av midsommarstång, lotteri, chokladhjul, skytte och grillning på kvällen.

Idag har vi varit ute på Härjarö och kollat markerna till flatfestivalen. Nova fick sitt förts dopp från stranden där. Hon gick i lite långsamt tills magen blev blöt, sedan sprang hon lite fram och tillbaks i och ur vattnet. Även de stora hundarna fick sig ett bad, vi har haft sol från en klar blå himmel hela dagen. Skönt!

 
18 Juni
  I måndags började jag äntligen att jobba igen efter operationen av örat, kul att vara på G igen :-)

På tisdagen var vi in till stan, Marcus skulle till tandläkaren så då passade jag och stora hundarna på att gå ett varv i stadsparken, det var fint väder så det var mycket folk i rörelse där. Sedan fick Nova också komma ut på sin första lilla sväng i stan, vi gick längs med ena sidan av svandammen och tittade på alla fåglar, hon skötte sig kalas, tittade, luktade och trippade fint vid sidan av staketet helt lugnt. På kvällen träffade vi några träningskamrater nere i Ultuna.

Vi önskar alla besökare en skön midsommar.

 

 
13 Juni
I morse gick vi upp i ottan för att åka på utställning i Avesta.......... Vi tänkte nästa gå och lägga oss igen när vi såg hur det regnade ute, men vi tog oss i kragen och sa, okej vi sticker i alla fall lite regn har ingen dött av. Det gick så fort att åka upp så vi var där i mycket god tid, nästan före funkisarna som skulle stå i grinden och ta betalt. Vi gick in och satte upp tältet, skönt att vi tog med det! När vi satt i tältet med en koppen kaffe då kom nästa par till ringen, sedan fylldes det på bra med hundar och tält. Det gick bra på utställningen vi kom 2 i jaktklassen med ck, sedan gick vi runt i försäljningstälten och shopade lite, jag hittade jättesköna skor för 100 kr. Sedan träffade vi Agnetha, som (också) säljer Jack Wolfskin. Det är så j-la sköna kläder som håller länge! Byxorna jag har är kalas, värmer på vintern och är svala på sommaren. Vi åt en snabb lunch innan vi åkte hem.
 
9 Juni
Idag på morgonen hade jag och Titan ett viltspårprov bokat. Själva provet gick till en början jättebra, bra tempo och bra spårat men i en vinkel gick han helt bort sig och domaren fick gå in och leda oss tillbaka en bra bit, sedan när vi kom fram till skottplatsen och skottet hade gått så tittade Titan lite väl mycket upp i luften (han undra nog var fågeln var) men jag skickade honom efter en lite kort paus och där cirklade han lite innan han kom in på rätt spår och tillslut fram till klöven. Domaren sa att han var lite okoncentrerad i vinkeln han tappade vid, antagligen gick han in på ett annat spår där (färskt?) men det är sådant som händer alla någon gång och sedan frågade han om vi apporterade med hunden. Och det gör vi ju så då ska vi nog ha honom sitta lite längre efter skottet för att han ska förstå att det är spåra vi gör vid dom här tillfällen. Så han tycket vi ska på det igen, nästa gång kommer det att gå bättre och spåra det kan han ju!

Så dagens pris blev ett 2:a pris. Och det är jag nöjd med för vi var ute och gick i ett kärr med vatten så jag visste att han hade tappat spåret. Nu vet vi ju hur det går till i öppenklassen så det är bara att anmäla sig igen.

8 Juni
Tänk att nu har ännu en helg flugit förbi med världens fart. Vi har varit hemma och fixat hela helgen, så nu håller vi på att fylla poolen med nytt fräscht vatten. Växterna som Marcus sått är ute i växthuset. Och Johan har fixat tätt runt den inglasade altanen.

Jag och Nova var till veterinären idag för vaccination. De har dropp in på måndagar och lördagar, men tyvärr var han sjuk så det fanns ingen som kunde ge vaccinet idag. Synd var bara det att jag fick vänt 20 min innan de sa något om det, suck! så det var bara att åka hem igen. Men innan han jag väga lilla vovvan som väger hela 12 kilo.......

 
5 Juni
Igår var vi ute och provade ett nytt viltspår som vi hade lagt kvällen innan vid 21tiden, och det gick mycket bättre än det förra. Titan gick sitt på lunchen och han kom fram till slutet efter lite cirklande i vinklarna och en lega i spåret, jag är jättenöjd med det hela. Troja gick sitt på kvällen och hon fick det lite svårare, hon hade också en lega i sitt spår och tappade där vårat spår och gick klockrent in på ett annat som hundra meter senare slutade med ett riktigt rådjur, så nosen var det inget fel på trots Johans irritation över att hon tappade spåret.

Vi önskar alla som kikar in en trevlig helg!

 
3 Juni
Det händer inte så mycket här hemma förutom att Nova växer på så det knakar, tänk att nästa vecka är hon så stor så hon ska vaccineras.

Annars har vi mestadels ordnat på tomten med växthuset och poolen. Sedan har vi börjat måla husen det är dags för det i år, så vi vet ju vad vi ska göra i sommar. På morsdag lade familjen i båten och vi tog  premiärturen in till stan med mormor och morfar och åt på Alexander, det börjar bli en tradition nu.

Vi var ute och spårade i måndags med hundarna, det var jättekul för det är så länge sedan vi gjorde det. Det gick så där antagligen för att det var så torrt i marken och att vi är lite ringrostiga.

 
26 Maj
  I helgen konfirmerades Jennifer. På lördagen var vi i Sävjakyrkan och konfirmanderna hade gjort en ungdomlig ceremoni av det hela, och på söndagen var högmässan i Danmarkskyrka.
Så vi hade hela släkten här och grillade på lördags kvällen.

 

Vi har fortsatt träna med fasanen några dagar och nu funkar det klockrent! Vi har provat lite olika sorters vilt, och allt vilt hem i hand, KUL!
Så nu ska vi fortsätta med dirigeringarna och stopsignalen ett tag.

 

 
20 Maj
Idag har jag och Titan varit uppe hos Gunilla på träning och vi körde med vilt och det funkade kalasbra utom med fasanen!? alla skräpfåglar och haren kom in men inte fasanen. Han var helt lugn och metodisk i sitt sök. Gunilla sa F-n vad kul att han har växt på sig i arbetet, det är som en ny hund. Hon blev så glad att vi fick ta med oss fasanen hem och träna på. Så jag ska ta fram lite olika fåglar och träna vilt några dagar.

Igår var vi på ringträningen i Wasaparken, mest för att få störning av alla hundar. Och Titan la sig ner och vilade mitt på gräsplanen bland alla andra hundar. Han var helt tyst hela kvällen., så det var en jätteglad matte som gick hem med sin hund den kvällen.

Lilla hajen "Nova" växer och frodas. Hon är en lite busa, hon snor skor i skoskåpet och försöker släpa/bära runt dom, det bästa är Foppa tofflor! Just nu försöker hon sno usb-minnet som jag arbetar med. Hon är jätteduktig och sover hela nätterna, går och lägger sig samtidigt med oss och vaknar inte förän väckarklockan ringer.

Ha en trevlig helg.

 
18 Maj
Efter mycket velande fram och tillbaka så kom vi till äntligen till skott. Läste på Söklustens hemsida att han hade en tik som han fått återbud på. Frågade Johan om inte det kunde vara något för honom. Efter mycket om och men så lyfte han luren och ringde och på den vägen är det. Tack Geir-Ove och Désirée!

Så i fredags bar det av till Södertälje för att hämta lilltrollet. Hon skötte sig fint hela vägen hem. Vi stannade en gång så hon fick kissa sedan sov hon från Kungens kurva hela vägen hem. Så helgen har gått i valpens tecken. Nu har vi sagt/bestämt att hon ska få heta Nova. De stora hundarna har tagit det hela med ro.

 
14 Maj
Jag hade massor av ärenden idag som jag var tvungen att utföra. Så vid lunch tiden tänkte jag att jag köper en sallad och åker ut till lilla Ultuna och sätter mig på en bänk där, när jag närmar mig platsen så är det fullt med bilar där och det brukar det inte vara. Men jag parkerar och går ur bilen, sedan förstår jag vad alla gör där...... Kungsängsliljan står i blom, det är ju Upplandsblomman. Jag går åt motsatt håll och  hittar en liten stig som leder ner genom vassen mot ån och där hittar jag en liten gräsplätt att sitta på så där slår jag mig ner och dukar upp min sallad och hundarna leker och busar i vattnet.

Kungsängsliljan

 
12 Maj
Idag har jag och hundarna varit ner till Vårdsätraviken på förmiddagen. Jag kastade ut en dummy i vasskanten och satte mig på bryggan som fortfarande ligger på land och myste i solen. När jag sedan skulle skicka Titan på en vattendirigering så var dummyn totalt försvunnen. Titan gick ut och letade på rätt ställe men hittade ingen dummy så han började tokbusa i vattnet istället, lekte ubåt, hoppade och skuttade så vattnet yrde runt honom. Som en kalv på grönbete...... så den egentliga träningen jag hade tänkt mig, den blev som bortblåst av vårbus istället, så det kan gå :-)
 
10 Maj
Titans knölen är bättre, den är liten som en oliv nu så det går åt rätt håll. Han har varit pigg och alert hela tiden, han vet nog inte om att han klassas som skadad!

Igår kom en ny inflyttad granne förbi och Troja skällde och var nyfiken på honom, så han stannade vid grinden och frågade Johan om hon lugnade sig om hon fick hälsa?
Jo, det skulle hon nog göra svarade Johan. Hon kan ju inte vara så gammal denna lilla tjej säger han i nästa andetag, hon är ju som en lite valp!?
Johan vet inte om han skulle skratta eller gråta, nja hon är ju bara 6 år svarade han, lite försiktigt. Killen berättar att han hade golden förut.

 

Troja kan inte ha det lätt kommer Johan in och säger till oss andra i familjen och berättar om grannen. Sedan säger han, när hon var valp och vi var på flatshowen i Berga 2004 kallades hon för tant av en med tävlande som dom mötte ute på parkeringen och nu 6 år senare kallas hon för valpen!!!
 
6 Maj
Fy vad tiden flyger fram och dagarna rinner iväg.

För några veckor sedan när vi var i skogen så skulle Titan komma till mig och hoppade då över ett omkullvält träd, det han missade var att det var en gren som han inte klarade av att hoppa över.......

Han hoppade och tog 2 steg fram till mig och bara rasade ihop, jä-lar sa jag och tänkte nu har han hela grenen kvar i bröstkorgen, jag vågade nästan inte titta. Men man är ju tvungen... så jag stoppade in handen under honom och drag fram den inget blod och jag kände ingen gren och så gjorde jag en gång till och kände lite längre in under honom, inget då heller. Kom sa jag och provade om han skulle gå iväg med mig och det gjorde han utan att halta eller något. Jag gick fram till trädet och hittade grenen liggande bredvid som tur var. Vi gick hem och kollade igenom honom men hittade inget sår eller dyrligt. Tittade dagarna efter om det skulle komma någon svullnad eller så, men inget svullnad kom.

Sen kom den med råge nästan 2 veckor senare upptäcker jag en halv tennisboll i bröstkorgen på honom, mjuk lite gummi-aktig så det vara bara att åka till veterinären och få penicillin. Vi fick lov att klippa bort pälsen kring svullnaden för att se ordentligt så att det inte har kommit in någon bit från grenen. Men vi hittade inget sår då heller så om vi har tur så behöver dom inte öppna knölen utan att den går ner av sig själv.

Så det vara bara att avboka Flatshowen på Skavlöten som han var anmäld till och det är väl ingen ide att anmäla honom till något annat heller förrän pälsen är utväxt igen och man vet att han inte behöver öppna och tömma knölen. Så det är väl bara att hålla tummarna att det är utväxt till flatfestivalen!!!!

 
27 April
Då var ännu en helg som bortblåst.... vart tar alla dagar vägen?

Helgen har jag och Johan tillbringat i Fjällnora på labbe klubbens provledarutbildning. Långa men lärorika dagar.

Dag 1 hade vi mycket teoretisk utb. och på em lade vi upp rutor till dag 2's provhundar som skulle komma, provhundar i alla klasser. På kvällen fortsatte vi med teoridelen.
Dag 2 kom alla provhundar och vi fick döma minst en var själva. Sedan fick vi göra egna bedömningar på alla hundar, som vi diskuterade i gruppen när rutdomaren sagt sitt.
Jag hamnade på ruta 1, en dubbelrutan, vatten markering och närsök i alla klasser. Jag fick döma elithunden på våran ruta.
Johan hamnade på ruta 2. markeringar, Johan fick döma ökl hunden på sin ruta.
Sedan var det en dirigeringsruta och en walk up ruta.

Kursledaren Lotta Treiberg avsluta dagen med att lyckönska oss alla och hoppades att vi alla snart skulle komma ut och få prova på våra nya färdigheter på olika prov runt om i Sverige.
Vi var ju deltager från hela vårt avlånga land, Skåne i söder till Ö-vik i norr.

Tack alla inblandade för en trevlig helg!

 
22 April
Söndagen var vi ut till Härjarö och kollade på boende och markerna för flatfestivalen, passade även på att ha lite friluftsliv och grillade korv.

I måndags var jag till Stina och tittade på de små valparna........ SÅ SÖTA!!
En lagom stor kull på 4 av var kön. Mamma Rosa tar det hela med ro.

Tisdagen var vi några som träffades uppe på plantskolan och tränade lite, Håkan hade klurat ut övningarna. Annars är det ganska händelse fattigt här hemma.

 
18 April
Igår kom prinsessan Troja hem från landet, kallt och risk för snö under helgen där uppe.

Idag var vi till Lafsen och träffade lite hundvänner för träning, Helena skulle ändå vara i krokarna för barnaktiviteter, så då passade hon på att fråga om några ville komma och träna med henne, sagt och gjort! Vi var 5 st som samlades.

Vi gick parvis så vi började med en dubbelmarkering där vi fick vända om och se Mixa hämta en lång dirigering, sedan fick Titan hämta dubbel markeringen, sedan bytte vi plats och gjorde tvärt om. Efter det gjorde vi två dirigeringsgator och skickade varannan gång. Sedan gick vi ner till strandkanten, där fanns det lite is längsmed kanten, utom på den lilla udden vi stod på, där blåste det ganska bra. Där fick vi en dubbelmarkering på vatten varav den ena hann blåsa in till iskanten och Titan fick ingen vittring på den, men Troja visste vart den var så hon fick in den efter mycket om och men, hon ville helst gå in över isen  med den men kom inte upp på isen först . Så sedan fick vi göra om dubbelmarkeringen och då lyckades Titan få in båda så då avslutade vi träningen och gick upp i skogen och satte oss i solen.

Helena och Mixa Johan och Troja

16 April
Igår  var vi inbjudna till Gunilla på träning, vi var 6 st och sedan Bengt och Gunilla förståss.
Vi fick börja med att lära hundarna närsök i olika former, sedan gick vi över till att skick förbi ett vittrat område för att avsluta med att vanligt fritt sök.
Jättekul att komma igång lite efter all vila i vinter, och vi har ju sagt själva att vi skulle ta oss i kragen. Men det var svinkalt igår kväll uppe på Gyllerboda.

Idag på vägen hem från affär så stannade vi i hagen och provade en av övningarna från igår, och ta mig katten så kom han på det vi hade lärt oss igår.

Troja lever prinsessliv på landet med farfar, egen säng, egen grönsakstallrik när de två benta äter middag, får följa med överallt. Undrar om hon vill flytta hem igen efter helgen?

 
14 April
Igår packade Troja väskan och drog till landet med farfar, hon hoppade så fint in i bakluckan och tyckte nog själv att hon var riktigt påhittig. Hon såg riktigt nöjd ut där hon satt!
Senare på kvällen ringde farfar och sa att dom hade det så mysigt, hon gick lös på gården och myste, satt i soffan på verandan och tittade ut genom fönstret när någon bil åkte förbi.

Själva var vi mest hemma och pysslade ute på gården.

Johan och Marcus smet upp i skogen och gjorde en jaktstig och kom hemma glada i hågen och sa, kom nu Ammie och Titan ska ni få en träning!?
Marcus agerade skytt och Johan domare och kastare. Vi fick börja med en dubbelmarkering, transport till fritt sök, transport till en enkel markering som störning och sedan skicka på en dirigering för att gå tillbaks och ta markeringen. Och det gick ganska bra med undantag av att han är lite het och tuggig just nu. Men vi arbetar på det.

Idag kom Effie efter påskledigheten, och Titan tycker att hon fortfarande luktar mumma. Jag trodde att det skulle vara över nu?!

 
12 April
Inte sill och ägg en dag till, sa Jennifer när hon vaknade idag och vi sa att vi skulle åka till farmor och farfar på middag. Som tur var hade bestämt att vi skulle grilla, annars hade hon nog inte följt med.

Vi har haft underbart väder hela påsken. I fredag var vi i Stockholm, hade picknick på Årstafältet otroligt fint för både barn och hundar. Igår var vi hos mamma och pappa på påsklunch med Johan föräldrar och syrra och idag har vi varit hos svärföräldrarna allihopa och grillat. Hoppas det fina vädret håller i sig i morgon också, då har vi inget bokat så vi kanske kan ta oss ner i hagen och träna något med hundarna eller bara mysa som jag och barnen gjorde på lovet. Vi får väl se när vi vaknar :-) Ha det gott i solen

 
9 April
En bra start på påsken, vi var ett gäng som samlades på plantskolan så här på skärtorsdagen för lite hundträning.
Vi körde markeringar och gick parvis, vi började med enkel och gick sedan över till dubbel i olika konstellationer. Sedan tog vi en lång fika och hundarna låg fint och vilade så då passade vi på att avsluta träningen och gick hem, tack alla för en bra träning. Glad Påsk alla som kikar in!!
 

 
6 April
Idag började påsklovet för barnen, strålande sol, eftersom Jennifer ska jobba tisdag och onsdag på Björken så ville Marcus passa på att få fiska i ån meddans vi var hemma. Så vi packade picknickkorgen och for ner till kohagen bredvid ån och mormor kom dit hon också. Gissa om hundarna tyckte det var det bästa som hänt på länge!!

Vi försökte hitta ett ställe lite i lä för det blåste lite kallt, men i lä var det underbart. Hundarna for runt, badade och myste, Jennifer läste bok och Marcus fiskade. Mormor och jag satt lugnt och bara njöt av allt. Hoppas det  fina vädret fortsätta över påsken.

 

 

 

 
4 April
Vi tog en riktig sovmorgon efter gårdagen resa, och åt en gemensam mys frukost.

Idag fyller pappa år så killarna i familjen tog fram alla cyklar och började tvätta och fixa dem efter vinter vilan så vi kunde cykla hem till pappa på middag. Vi fick åka och köpa lite lysen som hade sagt tack och hej under vintern. Men vi lyckades få till så att alla hade lagliga cyklar så vi cyklade hem till mamma och pappa på eftermiddagen, Tänk så skönt det är att cykla! Vi hade strålande sol och satt ute i deras inglasning och åt middag. Det var mörkt innan vi han komma hem så det var väl tur att vi hade fixat lysen till alla cyklar. Hoppas det fina vädret fortsätter nu under barnens påsklov.

 
3 April
Resan ner till småland gick bra, lite väl i tidigaste lagret att gå upp så man satt i bilen kl 05.00. Men det gick ju det med.

Vi hade strålande sol på resan ner och vi satt och pratade om att dom verkligen har vår här nere, inte bara bra i alla lägen. Fästingarna har börjat komma igång och vi undrade hur det var med ormarna. Väl nere i Helegsbo hittade vi Jennifer i sitt rum och  hon hade haft en kul och bra vecka som hon ska skriva lite om som vi lägger ut här>> Vi hade tänkt gå en sväng där nere på området men Jennifer berättade att dom hade orm, dom hade en huggorm som de försökte skrämma bort som var vid hundstallarna men den kom tillbaka hela tiden. Så vi bestämde oss för att åka till Timmernabben och Gabriel keramik och ta ut hundarna där istället.

Vi stannade i Söderköping, det är en liten mysig stad som vi har fastnat för hela familjen. Där tog vi ut hundarna och gick längs kanalen som var tömd på vatten. Vi gick förbi torget och köpte årets första glass, hemgjord glass i strut Mmmm, nu är det vår! Det finns otroligt många hundar och hundmänniskor i Söderköping på torget var vi 5 hundhållare medans barnen och Johan var in och köpte glass, plus att jag tror vi passera och mötte minst 10 hundar till på vår lilla promenad i stan. Sedan fortsatte vi resan hemåt och stannade bara en gång för att köpa middag. när vi kom till Vassunda var det lika mörkt som när vi åkte på morgonen. Väl hemma vid 22.00 tiden så bara tog vi ur det som måste i bilen och gick in och sov. Det blev många mil i bil den dagen.

 
2 April
Idag har vi haft riktigt fint väder här hemma strålande sol, varmt och skönt på altan. Vi har varit ute på gården hela dagen sedan jag kom hem från jobbet kl 13.00. Veckan i övrigt har varit händelselös, har sms med Jennifer som är på praktik i småland, då inte Telia funkar där hon är så är det sms som har gällt. Idag fick jag ett sms där det stod att hon var på en lektion i vallning.

Titan har haft det jobbigt här hemma denna vecka då Effie har löpt, men nu har hon påsklov med sin matte och Titan får vila sig en vecka.
Ikväll var jag och Titan upp i skogen här bakom och träffade Sonja, Håkan och Dike så vi passade på att träna lite. Fy på oss så dåliga vi har varit på att träna, nu ska vi förbättra oss!!

Imorgon bär det av mot småland igen, denna gång för att hämta hem Jennifer. det ska bli skönt att få hem sin dotter igen och lite kul att få höra vad hon fått varit med om på hundskolan. Det värsta är väl att vi måste upp i ottan, fem imorgonbitti går bilen, så det gäller att komma i säng nu ikväll så vi orkar med det.

 
30 Mars

Helgen har vi tillbringat i småland.

Kalmar nästa sa vi tidigt lördag morgon när vi slängde in packningen i bilen och drog. Väl ner i Kalmar efter många mil så tog vi en runda på stan i stråland sol och underbart vår väder. Vi bodde på Calmar stadshotell mitt inne i stan. Johan hinner inte mer än ut ur hotellet så träffar han på en gammal skolkamrat som han inte träffat sedan Jennifer var ca 6 månader, och vi var ner till Kalmar och Öland och bodde hos honom och i hans sommarstuga på Öland. Jag känner 2 st i Kalmar och redan hunnit träffat en sa Johan när han kom ifatt oss på gågatan, hur liten är stan!

På kvällen hade vi bokat bord på Helena och Jörgens. Vi har hört om deras efterätt "cirkus" i 3 år nu, sedan Johan och Anders vann kocktävlingen på Coor och resan gick till Kalmar. Som kanske tur var så hade det förändrat lite i menyn så det var inte riktigt samma saker som ingick i cirkus, bl.a.. det Johan tycket var bäst var borta CHOKLADFONTÄNEN!! det var lite synd. Men det var gott.........!
Vi åt toast Skagen som förrätt/varmrätt och Cirkus som efterrätt och det räcker som en hel middag. Vad är då Cirkus, jo det är en smakbit av alla deras efterätter men i mindreformat som serveras på ett stort fat.

Söndag checkade vi ut från hotellet.
Åkte ner mot slottet och Byttan, otroligt fint väder så vi gick en sväng runt slottet och tittade, fåglarna sjöng och dom har verkligen vår. Sedan drog vi över till Öland och tittade lite innan vi skulle lämna av Jennifer på Helgesbo hundskola vid 16.00 tiden, där hon ska göra praktik en vecka för att se om det är något hon vill söka till när hon är klar i grundskolan. Vi fick en fin rundvisning av skolan och området innan vi skulle börja resan hemåt. Lite vemodigt kändes det att lämna henne där helt själv mitt ute i skogen. Hemma igen 23.30 bara att slänga sig i säng och sova för att orka upp till jobb idag.

 
23 Mars
Lördagen var vi på 60 års fest. Johans  moster fyllde jämt och bjöd till partaj. God mat och dryck. Roliga bordskamrater som höll festen igång. När vi var på väg till festen fick jag ett sms från Stina om att Rosa hade valpat 4 tikar och 4 hanar. En jättespännande kull med en pappa som har många fina priser i bagaget och Rosa är en jättemysig tik som vi känner mycket bra.
Söndagen var vi på utställning i Högbo. Titan fick en slät ett och blev sist bortagen ur ringen, så snubblande nära. Men vi är jättenöjda med dagen och det kändes kul att ställa ut. Han var i stort sätt helt tyst när vi satt ringside så den träningen har verkligen gett resultat och jag var inte lika nervös som jag brukar vara. Så helheten vart mycket bra. Sedan fick vi mycket bra feedback av Anna och Marianne vad vi kan tänka på.