Om oss
 

Sommar skrud

Vinter skrud

 

Vi är en familj på fyra, Johan, Ammie, Jennifer och Marcus, men barnen har nu blivit stora och flyttat hemifrån.

Vi bor i hus 6 km utanför Uppsala, i stan men ändå på landet Hos oss bor också våra hundar Theia, Phebe, Kira, Diva, Zoe och Puma. Våra killar Vincent och Hector bor hos Jennifer.

Efter mycket diskussion och övervägande gick Johan med på att köpa hund. För bara några år innan hade han sagt till våra bekanta , att i hans hus kommer det inte in något med fyra ben och tassar.
En hund blev till flera och till slut så föddes även vår första kull med 10 valpar 2012 och på den vägen är det.

Ammie har utbildat sig inom hunderiet men arbetar idag som vårdhundsförare med våra egen uppfödda hundar. Hon följer gärna med på fågeljakt som hundförare om tillfälle ges. Hon går gärna kurser för att förkovra sig själv och utöka träningsidéerna.

Johan arbetar inom restaurangbranschen, men som fritidsintresse är jakten en stor bit. Han har jägarexamen och tar gärna med våra hundar ut på en jakttur.

Längre ner på sidan finns lite av våra större utbildningar vi gått, men vi båda tycker det är viktigt att gå på kurs, framför allt men nya yngre hundar, så valpkurs brukar vi alltid gå och någon vardagslydnadskurs. Johan är den som oftast startar våra hundar på tävlig.

Marcus har alltid varit med i skogen och hjälpa till med jaktträningen och promenader med hundarna. Han bor nu mer i sitt lilla torp i Mehedeby och arbetar som bagare i Tierp. När han får lite hund abstinens så kommer han hem och lånar en hund <3 Han säger att någon gång i framtiden vill han ha en egen gul flatt.

Jennifer brukade hjälpa till med skötsel av hundarna här hemma med tvättning, kamning, borsta tänderna m.m. Nu bor hon ju inte hemma längre utan i Strängnäs med flattarna Vincent och Hector. Men brukar komma hem och hjälpa till och passa om vi åker iväg på något eller vid valpträffar m.m. Hon är utb. djurvårdare med inriktning djurpark. Hon tränar och tävlar killarna mer och mer själv vilket hon vägrade från början.

 

Garaget

Gästhuset

   

Växthuset

Båten

 

Ammies utbildningar

Johans utbildningar

   
 Klicker Hundtränarutbildning 1-årig Jägarexamen
Glädje Klick 2017 Studiefrämjandet 2012/2013
 Klicker Hundtränarutbildning 1-årig Provledarutbildning B-prov,
Canis 2016  Ssrk 2010
Funkionär för FB-R Provledar/ domarutbildning, C-prov.
GRK Uppsala 2015 Ssrk 2009
 Vårdhundsförare  
Vårdhundskolan 2013/2014  
Problemhundskonsult/ Hundpykolog  
Hundens Hus 2011/2012  
Retriever och spaniel instruktör  
 Hunden hus 2011  
Instruktörsutbildning,  
Hundens hus 2010/2011  
Provledar/ domarutbildning, C-prov.  
Ssrk 2009  
Hundmassage för hemmabruk,  
Brukshundcenter 2004