Tillbaka
Jaktinternat 9-10 juni  2007

Hos Karin Brostam-Berglund i Knutby.
Med instruktören Björn Johansson med prefixet Workable's

Vi var 9 stycken ekipage som samlades på lördagsmorgonen hemma hos Karin och hade en liten presentation av Björn, som skulle guida oss under helgen, och av oss deltagare.

Redan från första stunden visade solen sig från sin varmaste sida. Och varmt blev det med råge..... På förmiddagen började vi nere på ängen i skuggan med lite lydnad och stadga och redan där, hade Titan lämnat sin hjärna hemma :-) knalla, knalla och åter knalla. SUCK!! jag trodde vi hade arbetat bort det nu med alla lydnads- och stadgeövningar och det funkade så bra på wt sist. Men inte det.

På eftermiddagen så åkte vi till vattnet. Skönt för hundarna att svalka av sig.
Han knallade några gånger där också men han var nästan helt tyst och han kunde sitta helt tyst och stilla i både kast och när andra arbetade. Bättre än förmiddagen. Han jobbade väldigt bra hela tiden fast det var så varmt, han gick in för varje arbete med fart och glädje.

På kvällen hade vi grillfest och åt och drack gott i goda vänners lag!

Söndag förmiddag var vi i skogen och övade lite kontakt, lydnad och följsamhet. Jag och Titan gick i klinch med varandra och jag blev så arg på honom att jag gick och lade ner honom vid ett träd, passivitet! När vi lugnat ner oss gick vi tillbaks till de andra och fortsatte med markering och dirigering. Markering med skott. Då funkade det lite bättre.

På eftermiddagen gick vi åter ut i skogen och gick igenom sök, Titan och pappa Leo började och det funkade bra, Titan söker bra och självständigt och kom in fint med alla apporter. Det var på tok för varmt så nästan alla hundar kroknade och det blev inget bra arbete, så vi avbröt det hela och gick hem och tog lite fika och sammanfattade hela helgen.

Titans sammanfattning.
En av de få hundarna som tyckte att det roligaste i livet var att apportera och komma in med det!       Han gick in för varje ny uppgift med fart och glädje och gav inte upp, han behöver få lite mer svårighet i momenten. Samarbetet och lydnaden behöver övas mer. Men i det hela en mycket duktig hund.

Tyvärr finns inga foton från helgen, fotografen fick värmeslag!

Tillbaka