Tillbaka
Prova på prov 18 maj  2007
 
Hos Anita och Jörgen Norrblom.
Vi var 3 ekipage som samlades i Bålsta för att gå ett låssas B-prov och få en bedömning  av Anita på vad man behöver öva på innan man startar på riktigt.
 Det var 1 curly och 2 flattar.
 
Allt var arrangerat som ett riktigt B-prov med skytt och med lite längre transportsträckor. Vi började med 1 enkelmarkering på land på öppet fällt, sedan en enkelmarkering i skog. sedan gick vi vidare till söket där det låg 5 fåglar och en hare ute i sök området, 2 rapphönor som ger väldigt lite doftmarkering, en and i strandkanten, en kråka längst ute i söket och 1 trut. Sedan var det vatten arbetet kvar som var 2 enkelmarkeringar
 
Samling och genomgång av provet.
 
Tittis curly "Foxy" var först ut
 
Helena och Mixa var nästa på tur.
 
Sist ut var Titan. Hans första markering.
 
Titan på väg ut till fågeln
 
Titan på väg in med truten.
 

 

Efter varje ekipage hade vi en genomgång av bra och dåligt. Alla 3, fick en varsin 0 i betyg.

Titan fick väldigt bra kritik.

En oslipad diamant, som har gott samarbete med föraren. Låter sig föras i de olika terrängerna och är skottfast. Söker helt självständigt med bra fart både ut och in och tar in både rapphöna och hare. Bra grepp. Behöver mer viltvana och öva inleveranser. Stor apporterings- och vattenlust, simmar med bra fart. En bra markör som man inte vill stå i vägen för när han med fart kommer genom skogen. Öva att gå bakom en skytt. 

Så nu vet vi vad vi behöver öva på!

Tillbaka