Tillbaka
Provledar utbildningen
 

Kursledaren Lotta Treiberg

 

Vi var i natursköna Fjällnora

 

Vi var 16 st glada och nyfikna hundmänniskor som samlades på lördag morgon för att få lära sig mer om wt-prov och upplägg.

Vi hadeteori fram till lunch. Efter lunchen delades vi in i 5 olika grupper och vi skulle göra i ordning en wt-ruta per grupp, jag hamnade i grupp ett och fick dubbelrutan, markering på vatten och sedan ett närsök i strandkanten i alla klasser nkl, ökl och ekl.

Johan hamnade i grupp 2, markering på land i alla klasser.

 

Lotta kom med sina hundar och testade av rutorna och kom med goda råd. Hur vi skulle tänka.

Det hon ändrade på våran ruta var nkl, hon tyckte vi hade gjort den för svår, den fick vi köra på hundbads stranden en kort enkel markering i vattnet och sedan en kortare sträcka till närsöket.
 

Helenas Filippa fick också testa av rutan i ökl, hon var den enda som klarade att få in alla dummisarna på närsöket

Det ska ju vara flat för att klara sådant!!

 

Middag lördag kväll

På em/kvällen fortsatte vi med teorin, vi var inte hemma fören kl 23.00 den kvällen.

 

Dag 2 kom alla provhundar som skulle testa på våra olika rutor. Vi fick öva på att bedöma ekipagen och de fick säga vad de tyckte om upplägget på varje ruta.

Den som var domare just då gav öppen kretik på bra och mindre bra saker till förarna och sedan fick gruppen i övrigt säga vad de tyckte.

Ruta 3

Markering & dirigering

 

Det var minst en hund i varje klass som provade rutorna.

 

Sedan avslutades helgen med att vi samlades alla kursdeltagare och Lotta hade en lite genomgång av vad som var bra och vad som var mindre bra under dagen och vad man bör tänka på.
Sedan tyckte hon nog att vi alla var lite väl hårda i våra bedömningar......?!
Till sist önskade hon oss alla att vi snart skulle få komma ut på olika prov och prova på att döma el att gå med som aspiranter.

Tillbaka